Вторгнення росії в Україну "загрожує європейській безпеці" - король Карл III
Вторгнення росії в Україну "загрожує європейській безпеці" - король Карл III

Вторгнення росії в Україну "загрожує європейській безпеці" - король Карл III

КИЇВ. 30 березня. УНН. У своєму виступі перед німецькими депутатами король Карл III у четвер попередив про загрозу, яку російське вторгнення в Україну становить для європейської безпеки. Британський монарх перебуває з триденним візитом у Німеччині, пише УНН посилаючись на AFP.

Деталі

Карл III попередив про "загрозу, яку російське вторгнення в Україну представляє для безпеки Європи та наших демократичних цінностей", в історичній промові перед німецькими депутатами.

"Але світ не дивився, нічого не роблячи", — додав британський король, наголосивши на "великій ролі" його країни та Німеччини в підтримці Києва, особливо на військовому рівні.

Він високо оцінив постачання важких озброєнь в Україну з боку Німеччини, країни, яка глибоко пацифістська з часів жахів нацизму і довгий час не наважувалась піти на цей крок.

"Рішення Німеччини направити велику військову допомогу Україні є сміливим, важливим і довгоочікуваним. Ми спустошені страшними руйнуваннями (в Україні), але ми можемо черпати мужність у нашій єдності", — сказав монарх.

Доповнення

Карл III, король із вересня, став першим монархом, який звернувся до депутатів Бундестагу. У супроводі королеви-консорт Камілли він здійснив свою першу закордонну поїздку до Німеччини в якості монарха.

Цей триденний візит проходить під знаком дружби між двома країнами і є важливим європейським жестом після виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу.

Теги по теме
война Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом