Україна повернула 31 викрадену Росією дитину
Україна повернула 31 викрадену Росією дитину

Україна повернула 31 викрадену Росією дитину

В Україну 8 квітня повернулася 31 депортована росіянами українська дитина. Про це повідомив виконавчий директор благодійної організації «Save Ukraine», Уповноважений президента України з прав дитини (2014 -2021 рр.) Микола Кулеба.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Це була найскладніша з усіх попередніх рятувальних місій. Росія розгорнула масштабну інформаційну кампанію. Поки наші мами проходили 13-годинний допит у ФСБ, Уповноважений з прав дитини Марія Львова-Бєлова проводила пресконференцію, під час якої намагалася нав'язати світу перекручену версію подій. Але найбільший «сюрприз» чекав на батьків у таборі в Криму. Російська влада запросила журналістів телеканалу «Россия 1» для постановчого репортажу», – розповів Кулеба.

Будь ласка, читайте текст після реклами

На жаль, від пережитого стресу померла бабуся, яка мала повернути додому двох своїх онуків. Серце жінки не витримало. Через це додому привезли не 33, а 31 дитину, пояснив Микола Кулеба.

«Шлях українських дітей з території РФ завжди нелегкий. Будь-якої миті в дорозі можуть виникнути непередбачувані обставини, які ускладнюють порятунок. Але ми не здаємось на півдорозі, адже робимо це заради наших дітей», – додав він.

Раніше Україна повернула хлопця, якого окупанти незаконно депортували з тимчасово окупованої території Херсонщини в Росію.

Нагадаємо, що 5 квітня країни-члени ООН зробили спільну заяву щодо незаконної примусової депортації українських дітей на територію Росії.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Як повідомлялося, уповноважена РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова зізналась у злочинах щодо українських дітей. Вона розповіла у прямому ефірі на каналі у «Соловьев Live», що депортували на свою територію дітей з українських сиротинців.

До слова, наприкінця 2022 року міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія за час повномасштабної війни проти України незаконно депортувала понад 13 тис. українських дітей.

Читайте також: Путіна погублять… діти? Про що свідчить ордер Міжнародного кримінального суду
Источник материала
loader
loader