Під суд підуть ще 56 депутатів Держдуми РФ
Під суд підуть ще 56 депутатів Держдуми РФ

Під суд підуть ще 56 депутатів Держдуми РФ

Російським депутатам загрожує до 15 років ув’язнення або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

 
За матеріалами СБУ судитимуть ще 56 депутатів російської Держдуми РФ, які голосували за визнання так званих “Л/ДНР”. Про це повідомляється на сайті спецслужби у понеділок, 10 квітня.
 
 
Вказано, що ці депутати 15 лютого 2022 року підтримали ухвалу про звернення до президента Росії з проханням визнати “незалежність” тимчасово окупованих районів Донбасу. А вже 22 лютого вони проголосували за ратифікацію “договору про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу” між країною-агресором та терористичними організаціями “Л/ДНР”.
 
“Наступного дня на підставі прийнятих “договорів” главарі терористів звернулися до президента РФ з проханням надати їм “озброєну допомогу”. Таким чином, Кремль використав ці рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну та виправдання збройної агресії”, – йдеться в повідомленні.
 
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили російським депутатам про підозру за статтею про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч.3 ст.110 КК України). Розслідування завершено, а обвинувальні акти направлено до суду. Депутатам загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, у березні суд ухвалив вирок для 20 депутатів Держдуми РФ. Усі вони отримали по 15 років ув’язнення. Початок терміну відбування покарання для засуджених депутатів – з дня їхнього фактичного затримання.
 
 
 
Теги по теме
Украина Россия СБУ депутат
Источник материала
loader
loader