Секс з клієнтками та відсутність освіти. Зіркового психолога звинуватили в шахрайстві
Секс з клієнтками та відсутність освіти. Зіркового психолога звинуватили в шахрайстві

Секс з клієнтками та відсутність освіти. Зіркового психолога звинуватили в шахрайстві

Психолога Спартак Суббота, відео якого вірусяься в мережі та збирають мільйонні перегляди, звинуватили в шахрайстві. Журналісти проекту «Свідомі» провели розслідування, яке мало шокуючі результати.

Суббота – співведучий ютуб-шоу «Подкаст терапія». На канал підписані підписалися понад півмільйона користувачів. Перегляди програм подеколи доходять до мільйона.

«Спартак (Олександр) Суббота, використовуючи безпрецедентний масштаб брехні, в тому числі в популярних медіа, майже 10 років будував декорації для свого образу, який тепер монетизує. Також це розслідування підіймає низку важливих соціальних питань», –  повідомили журналісти.

Спартак Суббота представляється лікарем-психіатром, психотерапевтом, кандидатом психологічних наук. Однак, як вияснили журналісти, він не має медичної освіти. Суббота стверджував, що навчався в Національному медичному університеті імені Богомольця. Але виявилося, що він не міг навчатися в університеті Богомольця, оскільки: його не знайшли в списках абітурієнтів та не має підтверджень від людей, які навчалися у виші в той період. Також неможливо поєднати дві очні форми навчання на спеціальностях «лікувальна справа» або «медична психологія», оскільки медична освіта передбачає лише очну форму навчання.

Крім того, журналісти розслідування з’ясували, що психолога звинувачують у сексі з клієнтами.  А також – у співпраці з проросійською ОПЗЖ. Журналісти повідомляють, що з початку 2019 року Суббота виступав на конференціях, присвячених питанням політики, позиціював себе як політичного психолога, коментував процес виборів тощо. А з вересня 2019 року і до січня 2022-го працював в Інституті когнітивного моделювання, який пов'язують із проросійською ОПЗЖ. Однак уже в січні 2022 року в інтерв'ю на ютуб-каналі «Розмова» заявив, що він «повний ідіот у політиці».

Сам Суббота вже встиг відреагувати на скандал у своїх соцмережах. «Чув ці новини. Не було часу все дивитися. Що можу сказати? Це не перший гейт, з яким я стикаюся. Я це переживу... Я з усім можу змиритися, усе можу з’їсти, окрім образ у сторону своїх близьких людей та глядачів... Якщо людина просто заздрить або комусь щось не подобається, думаю, це її персональна проблема», – відреагував він.

Источник материала
loader
loader