Рада заборонила феєрверки й салюти в Україні, проте є винятки
Рада заборонила феєрверки й салюти в Україні, проте є винятки

Рада заборонила феєрверки й салюти в Україні, проте є винятки

Законопроєкт №7438 направлений на посилення контролю за використанням та обігом піротехнічних виробів. За це проголосували 290 народних депутатів.

Салюти заборонили, проте є винятки

Згідно з законопроєктом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу піротехнічних виробів", який прийняла Рада, в Україні заборонять використання, продаж і передачу феєрверків, салютів та петард.

Безпечне використання та контрольований обіг піротехнічних виробів на території України є важливою запорукою підтримання громадського порядку в суспільстві, захисту життя та здоров'я людей. Особливу актуальність встановлення контролю та обмеження використання піротехнічних виробів набуває у зв'язку зі здійсненням актів збройної агресії РФ,
– сказано у пояснювальній записці до законопроєкту.

Проте є декілька винятків, які дозволяють використання салютів і феєрверків. Зокрема, під заборону не потрапили піротехнічні вироби, що мають дуже низький рівень небезпеки й незначний рівень шуму, який не перевищує 60 децибелів.

Окрім того, заборона щодо використання піротехніки не поширюється на Збройні Сили України, Національну поліцію та аварійно-рятувальні служби.

Українці запускають салюти під час війни

  • Через повномасштабне вторгнення Росії в Україні заборонили використовувати піротехнічні вироби. Проте деякі українці цілеспрямовано порушують цей закон. Так, у лютому чоловік влаштував салют на Харківщині. Як зізнався порушник пізніше – запустив феєрверк, аби вразити дівчину.
  • У Києві на Борщагівці наприкінці березня чоловік влаштував салют на день народження свого друга. Порушнику загрожує до 5 років позбавлення волі.
  • В Одесі запустили салют під час повітряної тривоги. "Шоу" зловмисники влаштували через 13 хвилин, після того, як оголосили тривогу.
Теги по теме
Верховная Рада Законодавство
Источник материала
loader
loader