Київська дитяча залізниця відкрила 70-й сезон
Київська дитяча залізниця відкрила 70-й сезон

Київська дитяча залізниця відкрила 70-й сезон

Київська дитяча залізниця відкрила 70-й сезон

Атракціон працює без перерви на війну

Сьогодні, 15 квітня, Київська дитяча залізниця відкрила 70-й сезон руху поїздів, повідомляє сайт «Укрзалізниці».

Перший поїзд по Сирецькому лісопарку вирушив 2 серпня 1953 року. Під час відкриття ювілейного сезону відбувся  концерт і ярмарок з профорієнтації, де були представлені навчальні заклади залізничного профілю.

«У ці складні часи велика Укрзалізниця всім довела, що нас не подолати. Працююча мала залізниця в черговий раз це підтверджує», – зауважив символічність події голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Нині більше тисячі хлопців та дівчат навчаються в гуртках «Юний залізничник» Київської дитячої залізниці. Багато випускників у подальшому стають працівниками Укрзалізниці. Торік, незважаючи на повномасштабну війну, 114 випускників Київської дитячої залізниці вступили до навчальних закладів залізничного профілю. Вже воєнного 2022 року дитячою залізницею скористалося понад 70 тисяч пасажирів.

«Торік ми відкривали 69-й сезон у червні, коли діти ще тільки починали повертатися до Києва. Це був перший рік повномасштабної війни, але попри це ми відкрили дитячу залізницю та продовжували навчати наше майбутнє покоління», – згадує член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

Довжина маршруту на Київській дитячій залізниці становить 3,7 км. На залізниці функціонує дві станції: Київ-Пасажирський дитячий і Залізнична. На перегоні між станціями розташована проміжна платформа Паркова. Міні-залізницю обслуговують два тепловози та один паровоз – єдиний діючий паровоз на дитячих залізницях України.

Раніше повідомлялося, що на різдвяно-новорічні свята «Укрзалізниця» запустила ретро-поїзд на паровій тязі

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны