Лісовий звернувся до українців через скорочення кількості предметів у школі
Лісовий звернувся до українців через скорочення кількості предметів у школі

Лісовий звернувся до українців через скорочення кількості предметів у школі

Очільник МОН при цьому зауважив, що є різні аргументи "за" скорочення кількості шкільних предметів та "проти". Тож він вважає, що це питання потребує дискусії.

Лісовий звернувся до українців

Міністр наголосив, що два роки ковіду та рік повномасштабної війни спричинили значне навантаження на дітей. Мовиться про велику кількість предметів, навчання онлайн, додаткові заняття.

У 7 – 9 класі діти вивчають близько 20 предметів. Таку кількість складно засвоїти і без стресу та онлайн-навчання (подекуди без гаджетів, адаптованих навчальних програм тощо). А в наших умовах – це на межі можливостей. Тож зрештою діти все одно зосереджуються на тих предметах, які обирають для себе як пріоритетні,
– розповів очільник МОН.

І повідомив, що МОН зараз займатиметься не так питанням зміни кількості предметів у школі, як оптимізацією навчальних програм. Зокрема, вивчатимуть, яке навантаження отримують діти на уроках і на домашнє опрацювання та те, у якій формі відбувається навчання.

Лісовий також зауважив, що, відповідно до освітнього закону, у старшій профільній школі з 2027 року діти зможуть обирати напрямок, вони який хочуть вивчати. Це має змінити підхід з мультипредметності на конкретний профіль, який цікавий школяру чи школярці.

При цьому міністр просить українців поділитися своєю думкою з цього питання і розповісти про досвід відвідування їхніми дітьми шкіл за кордоном.

Наша спільна мета – створити для дітей можливості здобути якісну, корисну та сучасну освіту. Тож давайте спілкуватися, –
акцентував міністр освіти і науки.

Лісовий розповів про термінові зміни в українській освіті

  • Міністр освіти Оксен Лісовий зробив заяву про скорочення кількості предметів у школах.
  • На його думку, кількість предметів у школах треба зменшити. Загалом вона має бути раціональною.
  • При очільник МОН не вважає, що не треба кількість предметів у школах збільшувати.
Теги по теме
Школа
Источник материала
loader
loader