«Вагнерівці» розповіли про розстріли людей за наказом Пригожина
«Вагнерівці» розповіли про розстріли людей за наказом Пригожина

«Вагнерівці» розповіли про розстріли людей за наказом Пригожина

Власник ПВК Вагнера Євген Пригожин особисто віддає накази про розстріли цивільного населення і схвалює жорстокість, — розповіли гулагу.нет два екс-вагнерівці, завербовані з в’язниць.

«Вагнерівці» розповіли про розстріли людей за наказом Пригожина - Фото 1Про це розповіли колишній зек із саратовської ВК-13 Азамат Улдаров та зек із воронезької ВК-1 Олексій Савичев. Обидва помилувані указом Путіна за участь у війні у складі ПВК «Вагнера».

Савичев розповів, що після лютневого обміну полоненими між рф та Україною в районі Бахмуту, коли поїхали журналісти, він із товаришами по службі отримав наказ сісти в засідку. «Мирні жителі виходили. І був наказ: усіх, кому від 15 (років) і вище, всіх одразу розстрілювати без слів. Було розстріляно 20-24 особи, з них осіб 10 — 15-річні та 17-річні підлітки».

За словами Савичева, люди були беззбройні, а розстрілювали їх за тату, зокрема із символікою «Азова». «Є наказ – зачистити будинок. Хто там був — не має значення. Не виконав наказ – тебе обнулюють».

Ось що розповідає Улдаров:

«Я цією рукою виконав наказ, убив дітей, за наказом. Те, що ми творили, коли заходили в Соледар та Бахмут… Нам давали команду зачистити та знищити всіх. Ми йшли та вбивали всіх — жінок, чоловіків, пенсіонерів та дітей, у тому числі малолітніх — п’ятирічних.

Источник материала
loader
loader