19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Акції українських агрокомпаній активно зростають
Акції українських агрокомпаній активно зростають

Акції українських агрокомпаній активно зростають

Акції чотирьох українських агрохолдингів на Варшавській та Лондонській фондових біржах період з 10 по 16 квітня зросли. Серед лідерів — ІМК та Астарта. За даними Eavex Capital, пише agronews.ua.

Ринкова капіталізація агрокомпаній за вказаний період змінилася наступним чином:

МХП — виросла на 5,8% до $387 млн;

  • “Кернел” — знизилася на 0,2% до $339 млн;
  • “Астарта-Київ” — виросла на 5,8% до $163 млн;
  • “ІМК” — виросла на 7,6% до $134 млн;
  • “Овостар Юніон” — виросла на 1,9% до $60 млн;
  • “Агротон” — знизилася на 0,9 % до $16 млн;
  • “Мілкіленд” — знизилася на 2,4% до $6 млн.

“Серед акцій українських емітентів вражаючий підйом цього року демонструють акції “Астарти”, які за останній тиждень додали 5,8% до 27,5 злотих. З початку року котирування “Астарти” вже піднялися майже на 35% на фоні помітного зростання цін на цукор на глобальному ринку. Цього місяця ф’ючерси на білий цукор на біржі Intercontinental Exchange зросли до найвищого рівня за минулі 10 років”, — зазначають аналітики Eavex Capital.

Тим часом компанія Андрія Веревського Namsen Limited, яка є найбільшим акціонером агрохолдингу Kernel Holding S.A., запропонувала іншим акціонерам продати свої частки. Тендер на викуп стосується 52 057 219 акцій або 61,95% статутного капіталу Kernel Holding.

У лютому Namsen Limited уже отримала дозвіл Антимонопольного комітету на концентрацію.

На початку березня Namsen Limited запропонувала раді директорів розглянути питання делістингу з Варшавської біржі та викупу акцій в інших акціонерів.

У Namsen, яка володіє 41,29% голосувальних акцій Kernel, вважають, що вихід на біржу у 2007 році не приніс агрохолдингу очікуваних вигод.

Власники 22% акцій агрохолдингу “Кернел”, 15 фінансових інвесторів — міноритаріїв, не підтримали делістинг компанії з Варшавської фондової біржі. Рада директорів агрохолдингу одноголосно підтримала пропозицію найбільшого власника та голови ради директорів Андрія Веревського про викуп акцій та делістинг компанії з Варшавської фондової біржі. Проте, частина акціонерів, які його не підтримують, вирішили об’єднати свої зусилля.



Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны