Huawei запускає власну програмну систему через відключення від послуг США
Huawei запускає власну програмну систему через відключення від послуг США

Huawei запускає власну програмну систему через відключення від послуг США

Китайська компанія Huawei Technologies заявила в четвер, що замінює внутрішні системи керування програмним забезпеченням, які раніше отримувала від американських постачальників, на власну версію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У Huawei в четвер провели внутрішню церемонію у місті Дунгуань з нагоди переходу на власну систему планування ресурсів підприємства під назвою MetaERP.

Програмне забезпечення ERP використовується компаніями для керування ключовими бізнес-операціями, від бухгалтерського обліку і до керуванням ланцюгом постачання.

Система MetaERP Huawei - це «хмарний» продукт, який використовує хмарні обчислювальні системи компанії для більшої ефективності, аніж традиційні ERP-продукти, повідомив Тао Цзінвен, член правління компанії та президент департаменту якості, бізнес-процесів та IT-менеджменту.

Тао додав, що нова система була повністю протестована та обробляє 15 мільйонів рядків бухгалтерських записів щодня.

Наразі внутрішня MetaERP була розгорнута у 80% бізнесу компанії.

Нова система є потенційним новим бізнес-напрямком для компанії, яка розширює діяльність, намагаючись втриматися під тиском США. За словами Тао, відключення доступу до системи ERP унаслідок введення обмежень з боку США було «масштабною кризою» для Huawei.

Як повідомлялося, наприкінці січня цього року Адміністрація США вирішила суттєво посилити експортні обмеження, запроваджені проти Huawei, заборонивши американським компаніям продавати їй більшість технологій і товарів.

Huawei ще кілька років тому постав перед забороною на експорт із США деяких технологій, пов’язаних із 5G, але продаж певних товарів все ж дозволявся.

Проте після нова офіційна політика включає заборону передачі Huawei товарів нижчих рівнів 5G, серед яких: 4G, Wifi 6 і 7, штучний інтелект, потужні комп’ютерні системи й хмарні технології.

Теги по теме
США Технологии Huawei
Источник материала
Поделиться сюжетом