Кличко відповів, чи можливий наступ росії на Київ
Кличко відповів, чи можливий наступ росії на Київ

Кличко відповів, чи можливий наступ росії на Київ

Мер столиці Віталій Кличко вважає, що кремль не відступилася від своїх планів захопити українську столицю.

Про це пише «Голос Америки».

І хоча нещодавно протитанкові «їжаки» та бетонні блоки здебільшого відтягнули на узбіччя доріг та прибрали більшу частину блокпостів, очільник столиці каже: Київ готовий до оборони значно краще ніж місяць та, тим більше рік тому.

Чи планує ворог здійснювати напад на столицю, поділився думкою мер міста.

«Київ був і залишається метою агресора. Київ – це серце. Київ – це столиця. І тому ми робимо все для того, щоб передбачити різні сценарії, навіть найгірший сценарій, для того, щоб, якщо хтось зможе і захоче, зможе – це велике питання, захоче знову атакувати Київ, для того, щоб йому дати по зубам, так можна такою мовою сказати», - сказав Віталій Кличко.

Однак до таких сценаріїв у місті готові. ЗСУ міцніші ніж рік тому і готові до захисту.

«Київ зараз захищений набагато краще, ніж місяць тому, ніж пів року тому, тим більше ніж рік тому. Зараз система контролю, система блокпостів, сучасне озброєння, і вже у нас Збройні сили набагато міцніші, ніж рік тому. Підготовлені, озброєні, а також розроблена більш детальна програма захисту Києва від агресії», - додав Кличко.

В КМДА повідомляють, що ключовою потребою залишається протиповітряна оборона. Від російських ракет, за даними мера, загинули 162 людини. Серед вбитих – п’ятеро дітей. Було зруйновано близько 800 будинків, 417 з яких – житлові. Раніше він повідомляв, що за рік від 24 лютого 2022-го року, у місті 680 разів лунала повітряна тривога, а «Київська служба порятунку» 48 разів виїжджала на ліквідацію наслідків ракетних обстрілів у столиці.

Кличко відповів, чи можливий наступ росії на Київ - Фото 1
Источник материала
loader
loader