З Болдвіна зняли звинувачення у вбивстві операторки Гатчинс. Триває розслідування
З Болдвіна зняли звинувачення у вбивстві операторки Гатчинс. Триває розслідування

З Болдвіна зняли звинувачення у вбивстві операторки Гатчинс. Триває розслідування

Прокурори заявили, що протягом останніх кількох днів були виявлені нові факти у справі, які потребують розслідування.

З актора Алека Болдвіна зняли кримінальні звинувачення у зв'язку зі смертю операторки українського походження Галини Гатчинс, яку він випадково застрелив у жовтні 2021 року на знімальному майданчику фільму «Їржа» в американському штаті Нью-Мексико. Про це пише «Укрінформ» із посиланням на ВВС.

У заяві, яку опублікували спеціальні прокурори штату Нью-Мексико Карі Морріссі та Джейсон Льюїс, йдеться, що «протягом останніх кількох днів... були виявлені нові факти» у справі, і вони потребують подальшого розслідування.

«Це рішення не звільняє містера Болдвіна від кримінальної відповідальності, і звинувачення можуть бути повторно висунуті», — зазначено також у заяві.

«Ми задоволені рішенням про закриття справи проти Алека Болдвіна й закликаємо до належного розслідування фактів і обставин цієї трагічної події", — заявив Люк Нікас, адвокат актора, в інтерв'ю BBC.

Актор мав постати перед судом на попередньому слуханні 3 травня.

Ганну Гутьєррес-Рід, що відповідала за зброю у фільмі, також звинувачують за двома пунктами в ненавмисному вбивстві. Невідомо, чи прокуратура зніме звинувачення і з неї.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдвіну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що в зброї немає бойових патронів.

У фокус уваги детективів потрапили також збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, та помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

У листопаді 2022-го Болдвін подав позов на знімальну групу стрічки «Іржа». Він вважає членів групи причетними до випадкового вбивства Гатчинс на знімальному майданчику та звинувачує у недбалості. 

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдвіну та Ганні Ґутьєррес-Рід висунуть звинувачення і будуть судити.

Спочатку йшлося про те, що Болдвіну загрожує від 18 місяців до 5 років ув’язнення, але згодом прокурори пом'якшили звинувачення голлівудському актору, скоротивши можливий термін ув'язнення, який йому загрожує, до максимум 18 місяців.

Оператор Росс Аддієго, костюмер Доран Кертін і технічний працівник Різ Прайс фільму «Іржа» також подали позов проти Алека Болдвіна та продюсерів картини. У позові стверджується, що всі вони стояли поруч із Болдвіном, коли він здійснив постріл. Позивачі кажуть, що вони отримали «вибухові травми», і вимагають відшкодування збитків. 

Болдвін не визнав своєї провини у загибелі на знімальному майданчику Гатчинс. Нещодавно стало відомо, що він попросив суд відхилити позов, який проти нього подали українські родичі загиблої — батьки та сестра. Він стверджує, що українські родичі Гатчинс не були з нею близькими ні фізично, ані емоційно.

У жовтні 2022 року ми писали, що Болдвін досяг мирової угоди із чоловіком операторки Галини Гатчинс — він став виконавчим продюсером фільму і отримує частину прибутку від прокату картини. Зйомки вестерну «Іржа» вже відновили у штаті Монтана.

Наприкінці березня 2023-го Дейв Голлс, перший помічник режисера вестерну «Іржа», визнав провину й отримав покарання — шість місяців умовного терміну з випробувальним терміном без нагляду, штраф в розмірі 500 доларів, 24 годин громадських робіт і курси з безпеки вогнепальної зброї.

Photo by Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic

Теги по теме
США Кино Убийство кинопроизводство
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader