З Судану евакуюють дипломатів та іноземних громадян
З Судану евакуюють дипломатів та іноземних громадян

З Судану евакуюють дипломатів та іноземних громадян

Конфлікт у країні триває вже другий тиждень, незважаючи на те, що конфліктуючі сторони погодилися на триденне припинення вогню на честь мусульманського свята Ід аль-Фітр, починаючи з п’ятниці.

З Судану почали евакуювати іноземних громадян із порту Червоного моря. Про це у суботу, 22 квітня, повідомляє .

 

У свою чергу, телеканал Al-Ekhbariyah повідомив, що у суботу до портового міста Джідда вже прибули з Судану кілька громадян Саудівської Аравії та інших країн.

 

 

Наголошується, що заручниками ситуації у Судані стали тисячі іноземних громадян. Відлетіти з країни вони не можуть, оскільки найбільший у країні міжнародний аеропорт Хартума опинився у зоні бойових дій,.

 

Про готовність допомогти евакуювати іноземних громадян із зони військових дій, які тривають уже тиждень, незважаючи на обіцянки ворогуючих сторін припинити вогонь у зв’язку з ісламським святом Ід аль-Фітр, заявила Армія Судану.

 

У заяві армії йдеться, що британські, американські, французькі та китайські громадяни та дипломати будуть евакуйовані повітрям на військово-транспортних літаках зі столиці Хартума.

 

“Через запеклі боїв у центрі Хартума важко уявити, як може пройти евакуація”, – зазначають журналісти.

 

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що з початку бойових дій загинуло вже 413 людей та 3551 отримали поранення. Кількість загиблих включає щонайменше п’ять співробітників гуманітарних організацій сильно залежить від продовольчої допомоги країні.

 

 



Теги по теме
Африка
Источник материала
loader
loader