Над Балтійським морем НАТО перехопило три російські військові літаки
Над Балтійським морем НАТО перехопило три російські військові літаки

Над Балтійським морем НАТО перехопило три російські військові літаки

Крім цього, військові літаки з Росії летіли з вимкненими транспондерами. Через це НАТО підняло у повітря свої винищувачі.

НАТО перехопило військові літаки з Росії

Вранці 26 квітня Повітряні сили Німеччини повідомили, що німецькі та британські винищувачі перехопили три російських військових літака у міжнародному просторі Балтійського моря.


Повітряні сили Німеччини перехопили російські винищувачі / Фото Team Luftwaffe

Порушниками виявились два російські винищувачі Су-27 та один літак комплексної розвідки Іл-20.


Російський розвідувальний літак Іл-20 / Фото Team Luftwaffe

Наразі військові літаки Росії вже вийшли з повітряного простору Балтійського моря. Ситуація в регіоні лишається спокійною.

Російський винищувач Су-27 / Фото Team Luftwaffe

Російські бомбардувальники помітили й в Норвезькому морі

Російське Міноборони 26 квітня повідомило, що два їхні стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-160 виконали плановий політ над нейтральними водами. Це все тривало тривав понад 14 годин і відбувалося над Баренцевим і Норвезьким морями.

Російські військові літаки над Норвезьким морем / Фото Повітряні сили Норвегії

Повітряні сили Норвегії підтвердили цю інформацію, зауваживши, що їхні літаки постійно стежили за російськими бомбардувальниками. Крім цього російські літаки супроводжували славнозвісні екіпажі МіГ-31 – надзвукового літака, який вважається одним з найшвидших бойових літаків у світі.

Російські військові літаки не вперше порушують повітряний простір НАТО

  • 17 березня поблизу повітряного простору Естонії британські та німецькі винищувачі "Тайфун"перехопили російські літаки. Це сталося у межах спільної місії НАТО з патрулювання повітряного простору альянсу.
  • До цього, 15 березня німецькі та британські винищувачі перехопили російський літак Іл-78. Його також зафіксували неподалік повітряного простору Естонії.
  • Ще раніше 14 лютого три російські військові літаки помітили у повітряному просторі Польщі. Їх перехопили нідерландські винищувачі F-35.
Теги по теме
НАТО
Источник материала
loader
loader