Геть московських попів: на Житомирщині заборонили діяльність УПЦ МП
Геть московських попів: на Житомирщині заборонили діяльність УПЦ МП

Геть московських попів: на Житомирщині заборонили діяльність УПЦ МП

До того ж депутати Житомирської обласної ради скасували рішення щодо передачі земельної ділянки жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері УПЦ МП. Про це інформує 24 Канал.

Заборона УПЦ МП на Житомирщині

У відповідному рішенні йдеться, що УПЦ МП має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою, є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування. Тому на території Житомирської області припинили діяльність московського патріархату.

Окрім цього, було скасовано рішення 2017 року стосовно передачі земельної ділянки жіночому монастирю Афонської ікони Божої Матері УПЦ МП.

Ми скасували рішення, яке було ухвалене у 2017 році. Це стосується релігійної громади в Чоповичах. Ми проголосували за скасування цього рішення, тому що воно до кінця не було реалізоване. Обласна рада, відповідно до роз’яснень Конституційного суду, має право його відмінити,
– прокоментував заступник голови Житомирської облради Володимир Ширма.

Таким чином, земельна ділянка, яку передали монастирю, перебуватиме у комунальній власності.

УПЦ МП позбавляють права користуватися землями

  • 26 квітня у Сумах відбулося засідання сесії міськради, під час якого депутати голосували за рішення щодо позбавлення УПЦ МП права користуватися землями громади. Ініціаторами виступили фракції "Європейська солідарність", "Слуга народу", "Батьківщина" та "Сила і честь".
  • У Чернівцях також УПЦ МП позбавили права користування 22 земельними ділянками у громаді. "За" проголосували 28 депутатів.
  • Броварська міська рада, що на Київщині, 27 квітня також ухвалила рішення щодо припинення договорів постійного користування земельними ділянками для церков УПЦ МП. Йдеться про 4 земельних ділянки, на яких розташовано 5 храмів.
  • У Тернополі вирішили заборонити право на користування земельною ділянкою УПЦ МП. Відповідне рішення ухвалили депутати.
  • У Хмельницькому релігійним організаціям від УПЦ МП припинили право на користування земельними ділянками. Таке ж рішення ухвалили у Кам'янці-Подільському.
Теги по теме
Новости Украины УПЦ МП
Источник материала
Поделиться сюжетом