28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Президент Чехії подарував Зеленському легендарний пістолет CZ 75
Президент Чехії подарував Зеленському легендарний пістолет CZ 75

Президент Чехії подарував Зеленському легендарний пістолет CZ 75

Український президент Володимир Зеленський отримав у подарунок від свого чеського колеги легендарний чеський пістолет CZ 75.

Про це президент Чехії Петр Павел повідомив на своїй сторінці у Twitter.

– У лютому 2022 року Росія сильно вдарила по незламності народу України. У боротьбі їм від початку допомагає також чеська зброя. На знак поваги до героїзму українців я передав Володимиру Зеленському легендарний CZ 75 із серійним номером 22, – зазначив Павел.

Ян Драгота, генеральний директор та голова правління компанії Colt CZ Group заявив, що цей подарунок представляє промислову традицію Чехії.

– Я надзвичайно вдячний за те, що президент Павел обрав пістолет з ручним гравіюванням, виготовлений на чеській збройовій фабриці, як офіційний державний подарунок президенту Зеленському. Цей подарунок представляє не лише промислову традицію Чеської Республіки, але й підтримку України в її героїчній боротьбі проти російської агресії та захисті наших євроатлантичних цінностей, – сказав Драгота, якого цитує чеське видання Blesk.

У зв’язку з цією державною нагородою компанія Colt CZ Group готує благодійний аукціон пістолета CZ 75 Order of the White Lion з серійним номером RBL-022. Це так званий віртуальний відбиток зброї, яку Павло подарував Зеленському. Виручені на аукціоні кошти будуть спрямовані на збірний рахунок посольства України в Чеській Республіці для підтримки української армії.

Компанія Colt CZ Group вже передавала кілька своїх виробів на благодійні аукціони, кошти від яких були спрямовані на збірний рахунок посольства України в Чеській Республіці. Загалом це були мільйони крон.

Кожен пістолет CZ 75 з серії Ордену Білого Лева прикрашені чеською національною символікою у вигляді листя липи та двохвостого лева. Елементи управління пістолету, екстрактор, гвинти рукоятки та дно магазину позолочені, а у праву частину рамки вмонтовано щиток з 14-каратного золота з коронованим двохвостим левом з малого державного герба Чехії.

За словами представників компанії Colt CZ Group, подарований президенту Зеленському пістолет зберігається в спеціальному декорованому кейсі. Він обшитий синім мікроплюшем і позначений етикеткою з присвятою від президента Павла українською мовою.

Холдинг Colt CZ Group є провідним світовим виробником стрілецької зброї для збройних сил Чехії, особистої оборони, полювання, спортивної стрільби та іншого комерційного використання.

Джерела: Petr Pavel, Blesk

Фото: Petr Pavel

Теги по теме
Владимир Зеленский Чехия Президент Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом