Бути Лідером: презентація книжки Катерини Рапай
Бути Лідером: презентація книжки Катерини Рапай

Бути Лідером: презентація книжки Катерини Рапай

Багато чого бачить людина, яка проживає 85 років на світі. Даниїл Лідер народився 1917.

Історично та особисто ця людина прожила цілий вік, бо в його життя та долю вмістилась така низка подій, що майже сповна характеризує ціле століття.

Що випало цій людині на шляху – той знає. Хто не знає, сподіваємося, відкриє книгу Катерини Рапай «Вік Лідера», що вийшла з друку у видавництві “Дух і літера” цього року у серії «Постаті культури».

Даниїл Лідер був Майстер. Не так вже багато є особистостей у нашому мистецтві, що насправді виносять його на вершини загальносвітового рівня. Це не пусті слова. Його мислення як художника театру, піднімало рівень сценографії у Європі того часу. Витончена та бездоганна графіка стоїть в одному ряду з вершинами тодішнього образотворчого мистецтва. Та чи не найважнішим у його творчості була та його особиста вершина, з якої він дивився на світ та осмислював життя. Назвати його філософом – недостатньо. Самий його спосіб існування був прямим відтворенням висоти його думок. В одному з останніх його театральних висловів, спектаклі театру ім. І. Франка «Тев’є-Тевель» закладена найулюбленіша його ідея: людина, навіть маленька, якщо чиста душею, то здатна створити Всесвіт.

Він був Вчителем. Не ментором, а саме тим, хто дає учням і усім, хто має вуха почути уявлення про відповідальність роботи та свободу думки. Книга містить спогади учнів та близьких друзів.

Що залишається після людини? Відчуття його спокійного та небайдужого погляду на світ навколо та твоє власне життя. Він, цей погляд, не дає заснути розуму.

8 травня 2023 виповнюється 106 років Майстру. У цей день, о 17.30 в Центрі Курбаса відбудеться презентація книги Катерини Рапай «Вік Лідера».

Купити книгу: https://duh-i-litera.com/bookstore/vik-lidera

Источник материала
loader
loader