Польський прикордонник врятував життя маленькому українцю
Польський прикордонник врятував життя маленькому українцю

Польський прикордонник врятував життя маленькому українцю


Офіцер прикордонної служби Польщі реанімував однорічну дитину, яка перестала дихати, коли разом з мамою знаходилася на кордоні.

Польський прикордонник у пункті пропуску Грубешов врятував життя однорічної дитини з України, яка раптово перестала дихати. Відповідне опублікувала польська прикордонна служба.

“Пасажирка українського автобуса помітила, що її син не дихає і синіє. Жінка забігла у павільйон митниці України з дитиною на руках. Вийшов офіцер і разом з українкою, яка тримала зомлілу дитину, вони побігли до зони реєстрації Прикордонної служби Польщі. У павільйон для інструктажу через контрольне вікно надіслали інформацію про відсутність ознак життя у хлопчика. Сержант Матеуш Кондрат негайно прибув і забрав дитину від тремтячої матері. Поклав дитину на ліву руку, на животик. Потім кілька разів вдарив його кулаком у спину. Після реанімаційних заходів хлопець прийшов до тями”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час надання першої допомоги дитині на місце події також прибув офіцер з дефібрилятором AED. Водночас чоловіки викликали бригаду рятувальників. На допомогу прибігли й прикордонники, які чергували на прилеглих смугах руху.

Приблизно через 15 хвилин приїхала швидка допомога. Медпрацівники відвезли притомну дитину до лікарні у Грубешові.

Нагадаємо, через два тижні після початку війни в Україні школяр із Запоріжжя один перейшов українсько-словацький кордон. Його батьки залишились в Україні. Хлопчик прибув із одним целофановим пакетом, паспортом та номером телефону родичів, написаним на руці.

На кордоні Польщі та Білорусі померла однорічна дитина мігрантів



Теги по теме
Польща граница ребенок
Источник материала
loader
loader