Більшість українців вважають діяльність УПЦ МП причетною до російської агресії
Більшість українців вважають діяльність УПЦ МП причетною до російської агресії

Більшість українців вважають діяльність УПЦ МП причетною до російської агресії

Мовиться про релігійну пропаганду російської православної церкви через діяльність УПЦ МП в Україні. В опитуванні також помітили, що ставлення до Майдану пов'язане з інтерпретацією діяльності УПЦ МП.

Чи вважають українці, що діяльність УПЦ МП вплинула на вторгнення Росії

Станом на березень 2023 року понад 50% у кожному регіоні вважали діяльність цієї структури (УПЦ МП – 24 Канал) чинником, що сприяв російському вторгненню, тоді як до 18%, залежно від регіону, не погоджувалися з цим,
– виявило опитування.

Згідно з результатами дослідження, орієнтовно 40% опитаних на території всієї України погоджувались з тим, що діяльність Української православної церкви московського патріархату сприяла російській агресії.


Чи сприяла російській агресії діяльність УПЦ МП

Водночас найбільше людей, які погоджувались з тим, що діяльність УПЦ МП сприяла російській агресії – на Заході України – понад 60%. В інших регіонах:

  • 35% – у Центрі країни;
  • 31% – на Сході;
  • 27% – на Півдні.

Натомість тих, хто не згодні з цим твердженням дуже мало як на території всієї країни, так і в різних регіонах – всього орієнтовно 4 – 5%.

Окрім того, більшість людей, які підтримували Революцію Гідності (76%) погоджувались з тим, що діяльність УПЦ МП сприяла російській агресії. Орієнтовно половина опитаних, які не підтримували Майдан, толерантно ставляться до діяльності Української православної церкви Московського патріархату.

Онуфрія відправляли на "нари" та на обмін

Люди помітили митрополита УПЦ МП Онуфрія 6 травня біля Києво-Печерської Лаври. Коли він виходив з території монастиря, то мешканці не стримувались. Йому скандували:

  • "Онуфрія на обмін!";
  • "Онуфрія на нари".

Поки настоятель УПЦ МП сідав у машину, його, крім попів, супроводжували чоловіки спортивної статури.

Як Онуфрія з Лаври проводжали: дивіться відео

Теги по теме
УПЦ МП
Источник материала
loader
loader