Успішна контратака. ЗСУ просунулися в БахмутіСюжет
Успішна контратака. ЗСУ просунулися в БахмутіСюжет

Успішна контратака. ЗСУ просунулися в БахмутіСюжет


Нашим бійцям вдалося відбити в окупантів позиції на півдні міста та територію в районі траси Бахмут-Костянтинівка.

Українські воїни здійснили успішну контратаку в Бахмуті Донецької області. Напередодні нашим захисникам вдалося просунутися вперед та зайняти кілометр території у місті. Про це повідомив командир розвідувального підрозділу Terra Микола Волохов із позивним Абдула.

“Працюємо, маємо результат – кілометр, цілий кілометр української землі очищений та звільнений від “вагнерівців”, звільнений від загарбників. Продовжуємо працювати. Думаю, на сьогодні це ще не все. Перемога буде за нами. Слава Україні!” – сказав військовий у своєму у соцмережах.

Сьогодні власник ПВК Вагнер Євген Пригожин підтвердив інформацію Волохова та істерично заявив, що ЗСУ у Бахмуті “рвуть фланги”.

“Буває ніде закріпитися”

Докладніше про ситуацію в Бахмуті журналістам розповів екс-командир полку Азов, майор ЗСУ Максим Жорін. За його словами, у місті продовжуються дуже важкі бої, але незважаючи на це, останніми днями захисники Бахмута не втратили жодної позиції.

“Більш того, було організовано зустрічні атаки, під час яких розбивався наступальний потенціал ворога”, – сказав військовий під час ефіру .

Пріоритетним завданням на північ від Бахмута він назвав утримання дороги, “яка наразі залишається єдиною для сполучення, евакуації, підвезення, постачання та всіх подібних речей”. За словами військового, ворог це розуміє і намагається також її захопити.

“Колись у нього це вдалося на короткий час, але його одразу вибили та відкинули від цієї дороги”, – розповів Жорін.

Але зараз, як наголосив боєць, поряд із трасою Бахмут-Костянтинівка нашим воїнам вдалося перейти в контратаку та відбити певні позиції. Він також повідомив, що на південь від Бахмута українським захисникам також вдалося вибити ворога з деяких позицій, захопити та утримувати їх. Але буває й так, що після успішних контратак ЗСУ нема де закріпити позиції.

“Навіть з огляду на таку складну ситуацію наші підрозділи намагаються локально контратакувати, щоб не давати ворогові розвивати наступальний потенціал. Їм це вдається. Однак навіть коли вдається відкинути росіян з деяких вулиць, то майже немає, де закріпитися, тому що місто дуже зруйноване”, – сказав він уже в ефірі .

Жорін додав, що у окупантів наразі є проблеми з кадрами.

“Але проблем з артилерією або, наприклад, з авіацією – точно не помітно, тому що і артилерія, і авіація працюють постійно. Навіть якщо у місті якісь позиції ми втратимо, навколо міста достатньо сил для того, щоб давити та знищувати ворога” , – підсумував він.

Російські солдати залишають позиції?

Ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин також заявив, що 9 травня один із підрозділів 72-ї бригади Збройних сил РФ залишив свої позиції в районі Бахмута.

“Сьогодні один із підрозділів міністерства оборони РФ утік з одного з наших флангів, кинувши позиції. Втекли всі і оголили фронт шириною майже два кілометри і глибиною 500 метрів. Добре, ми його заблокували абияк”, – сказав бойовик.

За його словами, солдати РФ залишили “стратегічний плацдарм, де загинули близько 500 найманців ПВК Вагнера”.

“Вони просто взяли та драпанули”, – сказав Пригожин.

Зазначимо, що про яку ділянку фронту йдеться, ватажок Вагнера не уточнив. При цьому він традиційно поскаржився на нестачу боєприпасів та звинуватив у цьому відомство Сергія Шойгу.

Пригожин також додав, що його найманці не підуть із Бахмута ще кілька днів.

“Вагнерівці” закінчуються

У ЗСУ закликають тверезо оцінювати заяви Пригожина, але натякають, що російські військові справді могли залишити позиції у Бахмуті.

“Там потрібно, щоб за заявами Пригожина ціла бригада стежила: розвідників, психіатрів, фахівців з інформаційної боротьби… Це все ще вимагає верифікації. Ми побачимо в найближчі кілька діб (інформацію про відступ із Бахмута – ред.)… Заяви потрібно слухати, але розумом підходити до них і розуміти, що за ними стоїть”, – сказав речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Як зазначив речник, єдиною причиною, чому окупанти можуть здавати свої позиції, є проблеми з особовим складом.

“Власне, Збройні Сили все зробили для того, щоб якнайбільше “вагнерівців” вирушило до Кобзона. А поповнювати лави свого війська зеками Пригожину вже не дає міноборони Росії”, – додав Череватий.



Теги по теме
оккупация
Источник материала
loader
loader