13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Арестович оголосив Київ містом російськомовних: українці розкритикували
Арестович оголосив Київ містом російськомовних: українці розкритикували

Арестович оголосив Київ містом російськомовних: українці розкритикували

Колишній радник Офісу президента повідомив, що столиця ще більше почала розмовляти російською мовою після початку повномасштабної війни. Про це він розповів телеведучому Василю Голованову. 

«Київ – російськомовне місто. Ну скільки можна виступати проти реальності», - сказав Арестович.

Як аргумент він навів статистику своєї знайомої касирки, яка провела експеримент та підрахувала, що на кожну сотню покупців припадає по 86 людей, які говорять російською й лише 14 звертаються до неї українською. 

«Яка позиція держави має бути, якби вона дотримувалася Конституції? Дії цієї тітки підпадають під три статті Кримінального кодексу. Від держави реакції немає, а потім деякі державні діячі починають говорити «вб'ємо всю русню», – заявив він.

Також він заявив, що за жорстку дискримінацію російськомовних громадян України, послідує сильний «відкат» й що для Заходу мовна суперечка, яка існує в нашому суспільстві, сприймається як дикість. 

«Ляснули б по шапці її та подібних – усі отримали б правильний сигнал», – додав він.

Віктор Шлінчак, керівник проєкту «Главком» та голова правління Інституту світової політики погодився із Арестовичем.

«Насправді він правий. В порівнянні з травнем минулого року і навіть кінцем 2022-го, російської помітно побільшало. Зараз в Києві майже стільки мешканців, скільки було до війни. Але близько 20% не повернулось з-за кордону, натомість їх місце зайняли ті, хто приїхав», – зазначив він.

У мережі розділилися думки щодо цієї ситуації

5 фото

 

Источник материала
Поделиться сюжетом