Польща викликала посла росії через інцидент із винищувачем
Польща викликала посла росії через інцидент із винищувачем

Польща викликала посла росії через інцидент із винищувачем

КИЇВ. 10 травня. УНН. Польща викликала посла росії у середу у зв'язку з інцидентом за участю російського винищувача та польського прикордонного літака над Чорним морем, повідомив речник МЗС Польщі, передає УНН.

Що передувало

Польський прикордонний літак дивом уникнув зіткнення з російським винищувачем над Чорним морем неподалік Румунії 7 травня. Російський військовий літак пролетів просто перед носом літака прикордонників, перетинаючи траєкторію його польоту на небезпечній відстані.

Згодом підрозділи повітряної поліції НАТО перевели у стан підвищеної готовності через інцидент.

Раніше цього місяця російського посла було викликано до міністерства закордонних справ Польщі у зв'язку із заявою колишнього омбудсмена у справах дітей росії, який закликав до вбивства польського посла.

Цитата

"Рішуче засуджуємо провокаційну та агресивну поведінку російської сторони, що є серйозним міжнародним інцидентом", - написав Лукаш Ясіна у Twitter.

"10 травня в МЗС було викликано посла сергія андрєєва. Представнику російської федерації було вручено ноту протесту у зв'язку з інцидентом за участю російського винищувача проти літака Прикордонної служби Польщі".

Теги по теме
Польща Черное море пограничники
Источник материала
loader
loader