Штрафи скасують: юрист пояснив, яке вручення повісток є незаконним
Штрафи скасують: юрист пояснив, яке вручення повісток є незаконним

Штрафи скасують: юрист пояснив, яке вручення повісток є незаконним

За словами адвоката Ростислава Кравця, на "папірці" має стояти ваш підпис, а також зафіксований той факт, що ви дійсно його отримали. Офіційно повістки ще можуть вручити через роботодавця.

Українцям розповіли, як співробітники територіальних центрів комплектації мають вручати повістки, а у яких випадках вони порушують ваші права. Про це розповів адвокат Ростислав Кравець у своєму новому ролику на YouTube.

Юрист розібрався, у яких випадках повістки буде вручено належним способом, а в яких може бути оскаржено. При цьому в ній має бути обов'язково вказано, що ви отримали її в руки та розписалися.

"Якщо там стоїть якась закорючка, немає доказів того, що ви отримували цю повiстку, такі протоколи суди скасовуватимуть. І такі штрафи суди також скасовуватимуть", — каже Ростислав Кравець.

Тобто якщо ви поставили підпис, а саме вручення повістки було зафіксовано — це правильний спосіб. Однак, якщо її передають через родичів, за місцем проживання, чи іншими методами — це не належне вручення повістки, оскільки немає доказів того, що папірець дійшов до адресата.

"Належним врученням повістки буде вручення повістки через адміністрацію вашого підприємства. Тобто в цьому випадку або підприємство має повідомити, що ви або пішли у відпустку за свій рахунок, або на лікарняний. І воно не встигло вам вручити повістку, або воно нестиме відповідальність у разі, якщо воно не вручило повістку, а ви були на роботі", — йдеться у повідомленні.

Керівник підприємства може вручити повістку, після чого передати цю інформацію до центру комплектації, після чого прийматимуться та складатимуться потрібні протоколи.

Нагадаємо, 10 травня повідомлялося, що повістки в Україні можуть вручати через роботодавця. Представник обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Жук зазначив, що це цілком законний метод.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины адвокат
Источник материала
Поделиться сюжетом