Лукашенко заявив про “підвищену боєготовність” військ Білорусі
Лукашенко заявив про “підвищену боєготовність” військ Білорусі

Лукашенко заявив про “підвищену боєготовність” військ Білорусі

Боєготовність білоруської армії вирішили “підвищити” після падіння літаків та гелікоптерів у Росії, пояснив формальний президент РБ.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час відвідування Центрального командного пункту (ЦКП) Військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони (ВПС і ВПО) заявив, що блоруські війська в підвищеній боєготовності з 13 травня. Про це білоруське провладне інформагентство Белта.

“Без великих доповідей. Давайте подивимося на те, що відбувається навколо нашої країни, насамперед у повітрі. Ми дуже часто обговорюємо питання безпеки нашої держави, особливо в повітряному просторі. Як я бачу, зараз обстановка у нас не критична. Але тим не менш, є фактори, що насторожують”, – зазначив формальний глава держави.

За його словами, війська протягом кількох діб перебувають в підвищеній бойовій готовності. Очільнику правлячого режиму Білорусі також доповіли, що в суботу після інцидентів в сусідній Росії білоруські ВПС і ППО перевели в ступінь готовності номер один.

“Три доби після подій поруч із нами. Я маю на увазі в Брянській області (РФ – ред.), коли було збито чотири повітряні судна. Ми змушені були на це реагувати. Відтоді ми перебуваємо в більш підвищеній готовності – наші війська. Тому мене цікавить обстановка навколо країни. І, звісно, напрямки та перспективи розвитку цієї обстановки. Коротко. Без залякувань. Про те, що відбувається і що ми очікуємо в короткостроковій перспективі”, – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що ЗСУ зазначають, що російська пропаганда висуває різні версії стосовно падіння літаків і гелікоптерів у Брянській області 13 травня. Однако загалом можна зазначити, що у пропагандистів “почалася істерика”.



Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко крушение
Источник материала
Поделиться сюжетом