13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мезенцева на заході ПАРЄ: вибори в Україні планують провести у 2024 році
Мезенцева на заході ПАРЄ: вибори в Україні планують провести у 2024 році

Мезенцева на заході ПАРЄ: вибори в Україні планують провести у 2024 році

Глава української делегації до ПАРЄ Марія Мезенцева на круглому столі у Рейк’явіку повідомила європейських колег про те, що українська влада готується до проведення парламентських виборів у 2024 році, розраховуючи на перемогу у війні до того часу.

Представники асамблеї звернулися до української представниці з проханням прокоментувати плани щодо проведення виборів, демократичність яких має стати показником стану демократії в Україні. Мезенцева запевнила, що Україна зможе провести чесні вибори, без додаткових очікувань, пише «Європейська правда».

«Ми наразі прагнемо дотримуватися звичайного календаря. Тобто 2024 рік, як заплановано, це рік президентських та парламентських виборів, а 2025 – рік місцевих  виборів», - заявила вона.

Й додала, що це буде пов’язане з серйозними викликами. Серед яких - велика територія забруднена мінами. Що ускладнює проведення виборів. Але швидше розмінувати її можуть допомогти країни-партнери. Зокрема Швейцарії, представник якої порушив питання виборів.

Також Мезенцева підкреслила, що Україна з одного боку не має затримувати вибори, але з другого - запустити ці процеси можна лише після перемоги та завершення воєнного стану. Оскільки до того вибори будуть незаконними.

Теги по теме
Украина Новости политики выборы ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом