12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Валерій Залужний нагородив адвоката та воїна 92-го ОМБр Леоніда Маслова "Золотим хрестом"
Валерій Залужний нагородив адвоката та воїна 92-го ОМБр Леоніда Маслова "Золотим хрестом"

Валерій Залужний нагородив адвоката та воїна 92-го ОМБр Леоніда Маслова "Золотим хрестом"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагородив розвідника окремої розвідроти при 92-му ОМБр Леоніда Маслова нагрудним знаком "Золотий хрест".

Про це у Facebook повідомив головний редактор сайту Цензор. Ні Юрій Бутусов.

"Пишаюся, що мій адвокат і багаторічний друг - Леонід Маслов відзначений дуже поважною на фронті нагородою - Золотим хрестом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Директор юридичної компанії СЕНС Маслов, який багато років захищає мене в багатьох процесах, після початку вторгнення став солдатом знаменитої 92-ї механізованої бригади і створив одну з найкращих у ЗСУ команд аеророзвідки", – написав Бутусов.

Леонід Маслов став оператором кількох типів дронів і завдяки його коригуванню, зафіксованому на відео, було знищено 3 зенітно-ракетні комплекси Тор, 2 системи РЕБ Житель, 1 РЛС артилерійської розвідки Зоопарк-1, 2 САУ Мста-С, 1 танк, 1 вантажівка Урал значна кількість живої сили ЗС Росії.



Леонід Маслов був однією з центральних особистостей у справі затримання російських кадрових військових на території України Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Спочатку Маслов з іншими бійцями 92-ї окремої механізованої бригади взяв участь в операції із затримання росіян в зоні АТО під Щастям, а потім виклав відео з допитом затриманих військових. Після цього на ГРУ-шників було заведено справу за тероризм, Російська Федерація після кількатижневих вагань офіційно відмовилась від своїх громадян, а справа стала однією з центральних у звинуваченні Російської Федерації в активній участі у протистоянні на Донбасі. У травні 2016 обидва полонених були обміняні на Надію Савченко.

"Його незаконно обшукували правоохоронці, йому видаляли акаунти, росіяни бомбили. Але Маслов - це людина, якою рухають принципи. Привітати адвоката-аеророзвідника з заслуженою нагородою можна за новим акаунтом Леонід Клавдійович, на який я усіх запрошую підписатись. Леонід робить усе необхідне для захисту прав громадян України і у судах, і на фронті, він надійний та дієвий. Вітаю з нагородою та дякую за захист" – написав Бутусов.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом