«Це найбільша дезінформація». Лукашенко панікує через контрнаступ ЗСУ
«Це найбільша дезінформація». Лукашенко панікує через контрнаступ ЗСУ

«Це найбільша дезінформація». Лукашенко панікує через контрнаступ ЗСУ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко  на зустрічі із учасниками засідання Ради Парламентської асамблеї ОДКБ вигадав, що контрнаступу ЗСУ на фронті нібито не буде, і назвав його найбільшою дезінформацією України. Про це повідомляють білоруські ЗМІ. 

«Повинен сказати, найбільша дезінформація – це контрнаступ. Жодного контрнаступу, на мій погляд, немає і бути не може. Це просто безумство. Один до п'яти на фронті воювати за технікою та живою силою – це просто безумство!» – сказав білоруський диктатор

Лукашенко також вважає інформацію про контрнаступ «нагнітанням» та «накручуванням українців для того, щоб продовжувати та втопити нас у цьому протистоянні».

«У цьому сьогодні суть на фронті. Ми це бачимо. Це у нас за парканом просто», – сказав Лукашенко.

Лукашенко також заявив нібито президент України висуває попередні умови щодо переговорів, щоб їх не допустити: «Які можуть бути попередні умови? Треба сісти за стіл переговорів і вже там виробляти всякі умови».

«З першого дня парламентарі Росії у цьому брали участь безпосередньо. Нами було запропоновано: давайте сядемо за стіл переговорів. Ну, надавали по морді один одному – давайте поговоримо, давайте зупинимо цю війну. Три раунди в Білорусі пройшло. Потім не те тісно стало Зеленському, не те ще щось – до Туреччини поїхали. Добре, давайте в Туреччині. На стіл поклали проєкт договору. Якби Росія зараз його читала, вона б збожеволіла. Він абсолютно був невигідний Росії. Але Росія погодилася», – сказав Лукашенко.

За словами самопроголошеного президента країни, перш ніж звинувачувати Білорусь в розширенні конфлікту, треба повернутися за стіл переговорів та «взяти не той документ (який вироблявся на початковому етапі в ході кількох раундів російсько-українських переговорів, що відбулися – «Главком»)», а новий для того, щоб зупинити війну.

Источник материала
loader
loader