Мессі та Роналду можуть знову зіграти один проти одного
Мессі та Роналду можуть знову зіграти один проти одного

Мессі та Роналду можуть знову зіграти один проти одного

Минулого року весь світ спостерігав за тим, як з європейського футболу йшов Кріштіану Роналду - його перехід до Аль-Насру з Саудівської Аравії очікувано став найбільш обговорюваною новиною кінця 2022. Футбольний сезон 2022/2023 добігає кінця, а значить, не за горами час. спекотних літніх трансферів, але цього разу вся увага буде прикута до іншої зірки міжгалактичних масштабів - Ліонеля Мессі.

Хвилювання у Франції

Розмови про те, що Ліонель Мессі залишить ПСЖ, відновлюються в міру наближення трансферного вікна. До гравців такого масштабу прикута не лише увага світової преси, а й букмекерів, які завжди з радістю приймуть ставки на ту чи іншу розв'язку ситуації. У будь-якому випадку весь світ опиняється в ролі спостерігачів, немов грає в демо слоти – є азарт, але не виграш.

Схоже, відрядження Ліонеля до Парижа закінчиться вже цього літа. Нагадаємо, що Мессі перебрався до столичного ПСЖ у 2021 році з Барселони, утворивши тим самим найзірковішу атакуючу трійку, мабуть, у всьому європейському футболі - Мессі-Неймар-Мбаппе. Попри підібраний склад, амбітним планам власників ПСЖ збутися знову не судилося - за розв'язкою в Лізі Чемпіонів парижани знову спостерігають лише по телевізору.

Не втішає вболівальників ПСЖ і чергове чемпіонство їхньої улюбленої команди у Чемпіонаті Франції. В останні місяці невдоволення керівництвом клубу з їхнього боку лише посилювалося, а незабаром під цю хвилю потрапили й зірки калібру Мессі та Неймара – усіх їх фанати не бажають бачити у команді. Очевидно, що це впливає і на атмосферу всередині колективу.

До точки кипіння ситуація дійшла в перші дні травня, коли Мессі був відсторонений від роботи з командою через поїздку до Саудівської Аравії. Цілком можливо, що вона могла стати конструктивною, адже про інтерес до аргентинця з боку команди Аль-Хілаль було відомо ще на початку року. Нібито клуб ще тоді досяг угоди з Мессі про перехід до їхнього складу у найближчому майбутньому, а сьогодні називаються навіть конкретні цифри – 400 млн євро на рік!

Красива історія

На даному етапі теоретична можливість побачити наступного сезону протистояння двох клубів із Саудівської Аравії, де по різні боки барикад знову зійдуться Мессі та Роналду, виглядає малоймовірною. Аж надто багато “але” щодо двох, без сумніву, легендарних футболістів.

По-перше, з'явилися розмови і про те, що Кріштіану "награвся" за Аль-Наср і не проти був би повернутися до складу Реалу. Щоправда, тепер уже не як футболіст. По-друге, нарівні з інтересом Аль-Хілаля до послуг Мессі йдеться і про можливе повернення Ліонеля до рідної Барселони. Проводжати Мессі, звичайно, зарано, але він ще минулого року взяв, здається, останній рубіж, який йому не скорився - Чемпіонат Світу зі збірною. Судіть самі:

  • 10-разовий чемпіон Іспанії;
  • 2-разовий чемпіон Франції;
  • 4-разовий переможець Ліги Чемпіонів;
  • 7-разовий володар Золотого М'яча (4 – за версією ФІФА, 3 – від France Football).

Іншими словами, подальша його кар'єра – у тому числі питання амбіцій та мотивації.

Нагадаємо, що Ліонель Мессі молодший за Кріштіану на 2,5 роки, але варто визнати, що час двох легенд поступово минає. Зустрічати футбольну пенсію в чемпіонатах далеких країн вже давно стало логічним та очікуваним рішенням з боку багатьох заслужених зірок, але у заочному протистоянні двох величин рішення Мессі залишитися в Європі ще на сезон-другий зіграє лише на руку аргентинцю.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны