"Обмін ядерними ударами – це лише перша фаза": на росТБ розмріялися про перемогу в війні з Європою. Відео
"Обмін ядерними ударами – це лише перша фаза": на росТБ розмріялися про перемогу в війні з Європою. Відео

"Обмін ядерними ударами – це лише перша фаза": на росТБ розмріялися про перемогу в війні з Європою. Відео

Російські пропагандисти продовжують педалювати тему ядерної війни з Європою. Деякі з них навіть мріють про гіпотетичну перемогу Росії у такій війні.

Черговий кровожерливий "експерт" в ефірі російського телебачення видав тезу, що Третя світова війна, мовляв, з обміну ядерними ударами лише розпочнеться. Фрагмент його виступу з'явився у мережі.

Надмірно оптимістичний "експерт" одного з російських пропагандистських політичних шоу в ефірі видав тезу, що з обміну ядерними ударами між Росією та Заходом Третя світова війна лише розпочнеться. Далі ж, заявив він, переможе та сторона протистояння, яка матиме більше звичайних озброєнь. І тут, визнав пропагандист, Європа зараз навіть без США значно випереджає РФ.

"Всі кажуть, ось, Третя світова війна. Але я вам ще раз скажу, що Третя світова війна, обмін ядерними ударами – це тільки перша її фаза. А далі вступають у бій звичайні засоби озброєння. І в кого цього залізяччя буде більше, той матиме певну перевагу. І ось цей дисбаланс, який зараз склався в Європі... А я вам скажу, що якщо ми беремо лише європейські збройні сили, то дисбаланс приблизно вчетверо більший на їхню користь", – видав "експерт".

Теза про ядерні удари як про "початок" війни, а не кінець людства викликала подив навіть у досвідчених пропагандистів-ведучих. Один із них висловив сумнів, що після згаданого "обміну" взагалі може лишитися хоч щось. Проте експерт продовжив наполягати на своїй версії.

"Вам будь-який військовий скаже, що обміном ядерними ударами війна не закінчується. Збройні сили продовжують воювати. Вони є найбільш захищеними. Вони виконують бойові завдання", – заявив він.

До дискусії підключились інші "гості" ефіру. Так, один із них прямим текстом заявив, що після "тисяч ядерних ударів" воювати далі буде вже нікому і ніде. Він також нагадав "експерту" про словосполучення "ядерна зима", яке є не просто метафорою, а цілком вірогідним варіантом майбутнього у разі, якщо ядерна війна справді розпочнеться.

"У вас неправильне ставлення до ядерних ударів. Я не закликаю ставитися до них легковажно, як, наприклад, в Америці кажуть, що це радянська пропаганда. Так, частина територій буде зруйнована. Не всі міста будуть зруйновані. Великі – так, але залишаться невеликі. Залишаться території, якісь дуже забруднені, якісь не сильно", – парирував "експерт".

На його думку, у разі початку ядерної війни РФ зможе і повоювати, і навіть, можливо, перемогти ненависний Захід у разі "подолання дисбалансу" у звичайних озброєннях.

Нагадаємо, раніше російська пропагандистка Ольга Скабєєва стурбувалася через військову допомогу Заходу Україні і натякнула на довгу війну. Вона з похмурим виглядом довго перераховувала, що привіз зі своєї закордонної поїздки до низки європейських столиць президент України Володимир Зеленський, окремо наголосивши на далекобійних ракетах і дронах. Також Скабєєва запідозрила, що і надання Україні сучасних винищувачів є лише питанням часу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber . Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом