Війна в Україні буде найважливішою темою на саміті "Групи семи" - посол Японії
Війна в Україні буде найважливішою темою на саміті "Групи семи" - посол Японії

Війна в Україні буде найважливішою темою на саміті "Групи семи" - посол Японії

На саміті "Групи семи" війна в Україні буде найважливішою темою, заявив посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

"Думаю, не існує міста, яке би краще підійшло для розмов про Україну та агресію на її території, ніж Хіросіма. Усім відомо, що Хіросіма – перше місто в історії людства, де вибухнула атомна бомба. Тож не дивно, що люди в Хіросімі та в усій Японії моляться за мир. Вони також моляться за мир в Україні. Думаю, це буде дуже символічний майданчик, місце і можливість для лідерів "Великої сімки" поговорити про Україну, війну, санкції проти росії, підтримку України, відновлення та реконструкцію України. Цей захід може стати дуже символічним. Ви кажете, що Україна буде однією з тем саміту – як на мене, Україна буде найважливішою темою саміту в Хіросімі", – сказав посол в інтерв’ю Суспільному, оприлюдненому в національному телемарафону.

Мацуда Кунінорі зазначив, що "Група семи" могла б зробити більше, ніж зробила, для впливу на перебіг російсько-української війни.

"Перш за все, ми маємо подвоїти дипломатичні зусилля, щоб охопити треті країни – Глобальний Південь (країни Азії, Африці, Латинській Америці та Карибському басейні – ред.), тобто ті країни, які ще не визначилися з позицією та політикою щодо війни. Саміт у Хіросімі має стати чудовою нагодою для лідерів "Великої сімки" звернутися до основних лідерів Глобального Півдня", – сказав посол Японії.

Джерело: УНН

Источник материала
Поделиться сюжетом