Склад Комітету Шевченківської премії оновлять майже повністю
Склад Комітету Шевченківської премії оновлять майже повністю

Склад Комітету Шевченківської премії оновлять майже повністю

Склад Комітету Шевченківської премії оновлять майже повністю

Ніщук каже, що на це піде до двох тижнів.

Склад Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка буде оновлено майже повністю, повідомив на пресконференції у вівторок новий голова комітету Євген Ніщук, пише «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що першим його завданням на посаді голови є формування нового авторитетного складу Комітету.

«Це мають бути ті люди, які мають вагу», - сказав Ніщук та додав, що за його відчуттями, склад Комітету буде оновлено майже на 100%.

Щодо колишніх членів Комітету, Ніщук заявив, що, можливо, деякі з них працюватимуть як експерти з різних напрямків.

За словами нового голови, на підбір нового складу членів Комітету знадобиться 10-14 днів, оскільки основних кандидатів він уже для себе визначив.

Також, за його словами, при відборі нового складу Комітету враховуватимуться і віковий, і ґендерний критерій, а також  там будуть і представники від творчих спілок.

Нагадаємо, цього року вперше в історії Шевченківської премії 9 березня, у день народження Тараса Шевченка, не було оприлюднено списку лауреатів та опубліковано відповідний указ президента. Наступного дня, 10 березня, Макаров опублікував у своєму Facebook пост про те, що існуючі номінації вирішили доповнити ще однією, «За внесок у перемогу», тому лауреатів у існуючих номінаціях та новій мали оголосити 22 травня.

Але вже 11 березня Комітет премії оголосив лауреатів частини номінацій, а голова Комітету Шевченківської премії Юрій Макаров невдовзі подав у відставку. Пізніше про складання повноважень заявили і члени Комітету.

 

 

Источник материала
Поделиться сюжетом