У Миколаївський зоопарк повернувся крокодил-довгожитель
У Миколаївський зоопарк повернувся крокодил-довгожитель

У Миколаївський зоопарк повернувся крокодил-довгожитель

У вівторок, 23 травня, до Миколаївського зоопарку повернувся Вася - міссісіпський алігатор, який помер тут у січні цього року. Він прожив у зоопарку 71 рік. Це була найстаріша тварина не тільки Миколаївського зоопарку, але і всіх зоопарків України.  Про це повідомили на Facebook-сторінці звіринця.

Тепер алігатор Вася прикрасить музей історії зоопарку. Як йдеться у повідомленні, робота була виконана на високому професійному рівні у місті Запоріжжі художником-таксідермістом Павлом Малихіним.

Щоправда, користувачі соцмережі не у захваті від такої ідеї. Вони просять належно поховати крокодила, а не виставляти його як опудало.

За словами директора зоопарку Володимира Топчія, міссісіпський алігатор Вася був не тільки найстарішою твариною Миколаївського зоопарку, але й зоопарків України.

- Він надійшов до нас у зоопарк у 1952 році дво-трирічним крокодилом. Точний вік нам невідомий. Але йому приблизно 75 років. Багато миколаївців пам’ятають його з дитинства, - писав у соцмережі Володимир Топчий.

Довжина тіла алігатора складала 2 метри 60 сантиметрів та вага понад 90 кілограмів. Після смерті його тіло заморозили в морозильній камері.

Фото
Фото
23 Травня17:28
Теги по теме
Животные
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны