СБУ затримала в столиці одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі
СБУ затримала в столиці одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі

СБУ затримала в столиці одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі

Йому загрожує до 8 років ув’язнення.

СБУ затримала в Києві релігійного блогера, заступника керівника проросійської організації «Единое отечество» та учасника релігійно-політичної організації РПЦ «Союз православных братств Украины» Василія Чепразова. За даними правоохоронців, він був одним з організаторів провокацій на території Києво-Печерської Лаври наприкінці березня 2023 року. Про це пише LB.ua із посиланням на повідомлення в телеграмі Служби безпеки.

Беручи участь у підготовці провокацій, фігурант підбурював людей до масових заворушень і давав інтерв’ю, у яких безпідставно звинувачував Україну в розв’язанні війни, повідомляють в СБУ.

СБУ затримала в столиці одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі - Фото 1

СБУ затримала в столиці одного з організаторів прокремлівських провокацій у Києво-Печерській лаврі - Фото 2

Також підозрюваний записував свої антиукраїнські виступи і публікував їх на ютуб-каналі «Святая Русь», який налічує понад 23 тисячі підписників.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Чепразов публічно підтримав агресивну політику РФ і виправдовував захоплення українських територій.

Служба безпеки інформує, що під час обшуків за адресою проживання зловмисника виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконної діяльності. Також у нього вилучили заборонену символіку і поліграфічну продукцію, яку використовують радикальні націоналістичні структури країни-агресора.

Затриманому на підставі зібраних доказів повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

За поданням СБУ, суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Затриманому загрожує до 8 років тюрми.

Також ми повідомляли, що правоохоронці Київської обласної прокуратури викрили мешканку Донеччини, що передавала співробітнику російського ГРУ інформацію про Сили оборони України. Її засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото: СБУ

Теги по теме
СБУ российская агрессия церковь
Источник материала
loader
loader