У Києві тестують систему безконтактної оплати у маршрутках
У Києві тестують систему безконтактної оплати у маршрутках

У Києві тестують систему безконтактної оплати у маршрутках

У Києві вже тестують систему безконтактної оплати проїзду в маршрутках, зокрема у маршрутному таксі № 444 сполученням станція метро «Виставковий центр» – вулиця Метрологічна.

Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич, передає Укрінформ із посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

За словами Оленича, «система пройшла випробування, і вже сьогодні сплатити за проїзд на тестовому маршруті можна безконтактно».

Він поінформував, що «оплатити проїзд у маршрутці можна банківською карткою, як пластиковою, так і за допомогою гаджетів із функцією NFC, а також транспортною картою та карткою киянина».

Для оплати проїзду достатньо буде прикласти банківську картку або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора.

Для того, щоб скористатись транспортною картою «Київ Цифровий», потрібно заздалегідь покласти кошти в розділ «Гаманець» на ній. Через різницю тарифів звичайні поїздки з транспортної карти у маршрутках не діятимуть.

Сервіс дозволить користуватись і карткою киянина для оплати. Її адаптували під новий функціонал валідаторів. Валідатори автоматично будуть перевіряти, чи прив’язана до картки киянина пільга. Якщо ні – шукатиме придбані поїздки. Якщо ж немає і їх, спише оплату, як зі звичайної банківської картки.

«Незабаром система оплати буде встановлена на більшу кількість маршрутів», - зазначили у КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, соціальне таксі для дітейта осіб із інвалідністю, що працює у Києві вже два роки, здійснило близько 10 тисяч перевезень.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Киев Транспорт
Источник материала
loader
loader