Кулеба з візитом до Африки: Знаю, що за моїм турне уважно стежать у Москві – відео
Кулеба з візитом до Африки: Знаю, що за моїм турне уважно стежать у Москві – відео

Кулеба з візитом до Африки: Знаю, що за моїм турне уважно стежать у Москві – відео

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час турне по Африці заявив, що у Москві "уважно стежать" за його дипмісією, а щоб не втратити вплив на континенті, Росія "вслід за ним" готує свої візити до африканських країн. 

За його словами, Росія роками сіяла у країнах Африки пропаганду, переконувала, що вона є її єдиними захисником та рятівником.

"Я знаю, що у Москві дуже уважно стежать за моїм турне. І там, де я з'являюся, потім з'являється російський посол і починає розповідати, як погано, що вони приймали українського міністра", – сказав він.

Кулеба розповів, що російський колега Сергій Лавров, "по його слідах" одразу намагається говорити з тими людьми, з якими говорив український міністр, та готує свої візити до Африки.

Глава МЗС назвав континент "простором дипломатичного двобою".

Йому хотілося б, аби росіяни визнали провину та припинили "свої безглузді спроби, які ні до чого не призведуть".

"Проте боротьба продовжується. І треба боротися за кожен куточок світу, оскільки інтерес України є у кожному куточку світу", – сказава Кулеба.

Український міністр вже відвідав Марокко та Ефіопію, на черзі – Руанда.

  • 11 травня 2023 року посол США у ПАР звинуватив країну у постачанні до РФ озброєння та боєприпасів.
  • 13 травня президент Зеленський повідомив, що провів розмову з Рамафосою, в якій підкреслив, що "кожен, хто допомагатиме агресору зброєю, буде співучасником з усіма наслідками".

Теги по теме
война Дмитрий Кулеба
Источник материала
loader
loader