Європарламент хоче заборонити Угорщині головувати у ЄС
Європарламент хоче заборонити Угорщині головувати у ЄС

Європарламент хоче заборонити Угорщині головувати у ЄС

Проект резолюції був підтриманий основними партіями Європарламенту.

Угорщина повинна бути позбавлена від головування у Євросоюзі на ротаційній основі у 2024 році через численні порушення європейського законодавства.

Таку резолюцію наступного тижня мають ухвалити депутати Європарламенту, повідомляє видання Euractiv.

Проект резолюції був підтриманий основними партіями Європарламенту. Угорщина має очолити Раду ЄС з липня 2024 року.

Резолюція "ставить під сумнів, як Угорщина зможе надійно виконати завдання формування переговорів щодо законів ЄС у 2024 році, враховуючи її невідповідність законодавству ЄС і цінностям, закріпленим у статті 2 Договору про заснування Європейського Союзу, а також принципу щирого співробітництва".

Резолюція закликає уряди ЄС "знайти належне рішення якомога швидше" і "нагадує, що Європарламент може вжити відповідних заходів, якщо таке рішення не буде знайдено".

В свою чергу речник угорського уряду Золтан Ковач звинуватив депутатів Європарламенту в тому, що їм "не подобається миротворча позиція Угорщини і вони прагнуть втягнути нас у конфлікт". Ковач мав на увазі позицію Будапешту щодо російської агресії проти України. Зазначимо, що Угорщина під різними приводами намагається блокувати допомогу Україні та санкції проти Росії.

Крім того, уряд Орбана у резолюції звинувачується у системній корупції. Також резолюція "засуджує антиєвропейські комунікаційні кампанії угорського уряду, які є частиною стратегії уряду, спрямованої на відволікання уваги від невідповідності цінностям, закріпленим у статті 2 Договору про Європейський Союз". 

Крім того, ми раніше інформували, що Угорська національна валюта форинт обвалилася в ціні після заяв премʼєра Віктора Орбана щодо війни в Україні.

  • “Будемо далі гнути свою лінію”: навіщо Угорщина перешкоджає роботі України в НАТО
  • Угорщина погрожує заблокувати військову допомогу Україні від Євросоюзу
  • В Орбана заявили, що Євросоюз і НАТО "стали де-факто стороною війни в Україні"

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом