Як не можна готувати овочі гриль: вони вийдуть несмачними
Як не можна готувати овочі гриль: вони вийдуть несмачними

Як не можна готувати овочі гриль: вони вийдуть несмачними

На грилі часто готують не лише м'ясо, але й різноманітні овочі. Вони стають дуже ароматними та пряними. І, при цьому, залишаються корисними. Але буває й так, що якісно приготувати страву не вдається.

Редакція FoodOboz розповість, через які помилки овочі на грилі горять і виходять прісними. Також, поділиться деякими лайфхаками з приготування.

Одночасне приготування м'яких та твердих овочів

М'які овочі готуються досить швидко, такі, як цибуля або перець. А, наприклад,  картоплі, потрібно досить багато часу. Тому перед тим, як помістити продукти на гриль, тверді овочі потрібно трохи бланшувати на сковорідці. Таким чином все приготується одночасно і нічого не буде горіти.

Дрібна нарізка

Дрібні шматочки просто засушаться та згорять. В результаті – ви просто зіпсуєте продукт. Шматочки повинні бути досить об'ємними. Таким чином овочі збережуть свою соковитість та яскравий смак. І смажити їх потрібно на невеликому вогні, щоб температура розподілялась рівномірно.

Недостатня кількість спецій

Якщо додати мало спецій – овочі вийдуть прісними. Потрібно дуже щільно покрити шматочки приправами. Дуже вдалим рішенням буде маринувати овочі декілька годин. Ємність потрібно зберігати у холодильнику.

Додавання глазурі одразу

Для того, щоб на овочах з'явилась апетитна карамелізована скоринка, до овочів часто додають глазур з меду або коричневого цукру. Але все це буде дуже швидко горіти. Тому якщо ви хочете додати карамельного смаку – додайте усі необхідні компоненти лише за хвилину до готовності продукту.

Викладання овочів на суху решітку

Якщо покласти продукти на суху решітку – вони просто прилипнуть. Тому потрібно не забувати покрити поверхню олією.

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Соте з овочів
  • Маринад для овочів на мангалі
  • Маринад для овочів гриль
Источник материала
Поделиться сюжетом