Назавжди в серці. Сержант Степан Чуйко
Назавжди в серці. Сержант Степан Чуйко

Назавжди в серці. Сержант Степан Чуйко

Назавжди в серці. Сержант Степан Чуйко (с.Тисменичани, Івано-Франківщина)

«Дзеркало тижня» спільно з Платформою пам’яті Меморіал розповідають історії українських захисників, які полягли за Україну

Сержант Степан Чуйко, позивний «Рен», загинув 4 березня 2022 року під час оборони від окупантів міста Маріуполь на Донеччині. Захисникові було 23 роки.

Степан народився в селі Тисменичани Івано-Франківської області. Змалечку дослухався до порад старших, поважав їх, був працьовитим. Навчався в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. З 2015 року брав участь у волонтерських і громадянських організаціях «Азовського руху». Займався спортом, любив тварин, багато читав. Умів навчити інших і швидко вчився сам.

Із 2018 року Степан розпочав службу в окремому загоні спеціального призначення «Азов» НГУ. У 2019-му воював на Світлодарській дузі. За кілька днів до повномасштабного вторгнення, в лютому 2022-го, був задіяний як командир групи швидкого реагування. Степан і частина його взводу одними з перших вступили в бій на околицях Маріуполя, де ворог зазнав значних втрат.

«Бився в оточеному місті на повну. Як і жив — теж на повну. Степан Чуйко був із числа тієї молоді, за якою майбутнє: і країни, і війська. Вбирав у себе нові знання, як губка. Багато тренувався. Любив спорт. Ідейний боєць. Учасник руху «ультрас» із Прикарпаття. Таких в окремому полку спеціального призначення «Азов» поважали, цінували, зрощували. Він горів тим, що робив. 23 роки назавжди. Лише 23, на жаль. Побратими мстяться в ці хвилини», — говорять побратими полеглого воїна.

«Він був вірним сином нашого народу, народженим воїном, вірним та надійним побратимом! Його вчинок не повинен бути забутим!» — зазначили Прикарпатські ультрас.

Сержант Чуйко посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У рідному селі на честь Степана перейменували вулицю, на якій він жив.

У Героя залишилися мама Наталія, батько Степан брат Руслан і сестра Софія.

Розповідаємо про полеглих героїв та цивільних українців, яких вбила Росія.

Щоб додати людину до Меморіалу — заповність анкету:

Источник материала
Поделиться сюжетом