Під завалами лікарні в Дніпрі шукають зниклих медпрацівників: кількість жертв може зрости
Під завалами лікарні в Дніпрі шукають зниклих медпрацівників: кількість жертв може зрости

Під завалами лікарні в Дніпрі шукають зниклих медпрацівників: кількість жертв може зрости

Наразі зі зниклими немає зв’язку.

Щонайменше двоє загиблих, три десятки поранених і ще троє вважаються зниклими безвісти - такі наслідки ворожих ударів по Дніпру. Ворог атакував від самої ночі ракетами та "Шахедами", а зранку росіяни вдарили знову і поцілили просто по лікарні та ветеринарній клініці, йдеться в ТСН. 

Розбір завалів триває. Наразі відомо про трьох зниклих - це медпрацівники, які саме проводили прийом пацієнтів. Наразі з ними немає зв’язку.

Потужний вибух пролунав о пів на одинадцяту ранку. Одразу спалахнула потужна пожежа на тисячу двісті метрів. Горіла ветеринарна клініка та триповерхова будівля поруч. Тут був філіал міської лікарні, де надавали пацієнтам психіатричну допомогу, це був денний стаціонар. Відомо, що в момент вибуху саме була перезмінка медиків. Крім того, раніше у цій будівлі жили вимушені переселенці. За даними мерії, вони виїхали у квітні, але посадовці ще перевіряють, чи не лишився тут хтось. “Клініка працювала. Перший і другий поверх - це амбулаторний прийом. Один поверх був вільний. До квітня там мешкали внутрішньо переміщені особи. Але наскільки мені відомо, не всі особи здали це приміщення. Тому будемо розбиратися, чи є там ще люди, які не на прийомі і які не лікарі”, - каже перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

“Це пряме влучання в триповерховий корпус. Складність гасіння пожежі полягала в тому, що це стара будівля, всередині дерев’яні конструкції. Тому швидко будо розповсюдження пожежі. Також було дві повітряних тривоги, які не давали нам можливість до місця пожежі підтягнути додаткові сили, тому що є загроза повторного удару”, - зазначає заступник начальника ЛСНС Дніпропетровщини Олег Кушнірук.

Відомо про щонайменше 30 поранених. Серед них - двоє дітей. Це хлопчики трьох та шести років. Їхній стан медики оцінюють як середньої важкості. Двадцятьох потерпілих шпиталізували. Двоє з них - у тяжкому стані. 

Відомо, що смертельного удару зазнав 69-річний чоловік, який саме проходив вулицею метрів за сто від лікарні. Уламок наніс йому травми несумісні з життям. Другого загиблого -  дістали з-під завалів за кілька годин після удару. Це чоловік, який робив ремонт у ветеринарній клініці. “Сталася трагедія, сталось непоправне. Загинула людина. Дуже хороша людина. Був робочий день, ми вели прийоми, вдалось вивести людей, які перебували під час удару в клініці. Тварин всіх врятували, їх розмістили в інших лікарнях”, - каже керівник ветлікарні. 

Крім того ворог пошкодив  стадіон, ліцей поруч та дванадцять багатоповерхівок. Жодного військового об’єкта у цьому районі немає. Люди кажуть, нові удари почалися, як вони заледве пережили жах нічної атаки. Росіяни били по Дніпру вночі. Сили ППО збили 5 ракет та сім “Шахедів”. Через вибухи побито АЗС, приватні будинки та підприємства.

Постраждав працівник заправки. Ліквідація наслідків російських атак у місті досі триває. Завтра у Дніпрі оголошено день жалоби.

Заявляв, що "його вдарили": відео перших хвилин після ДТП з суддею, який у Києві на смерть збив нацгвардійця

Гарантії безпеки для України: як не потрапити в пастку дорогою до членства в НАТО

Росія програла Бєлгородщину: Жданов пояснив, що у Путіна немає військ, щоб прикрити прикордонні регіони

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны