Лікарню Мечникова запідозрили в "схемі" із заробітком на паркуванні авто: ЗМІ розповіли, що не так і які загрози
Лікарню Мечникова запідозрили в "схемі" із заробітком на паркуванні авто: ЗМІ розповіли, що не так і які загрози

Лікарню Мечникова запідозрили в "схемі" із заробітком на паркуванні авто: ЗМІ розповіли, що не так і які загрози

Обласну клінічну лікарню ім. Мечникова в Дніпрі запідозрили в "схемі" із заробітком на паркуванні. За даними ЗМІ, на територію медзакладу за плату в 60 грн нібито дозволяють заганяти будь-яку автівку, наражаючи на небезпеку для поранених і медиків. За таку ж суму пропонують і нічну стоянку.

Як пише місцеве видання "49000", подвір’я лікарні, де лежать поранені військові, "давно перетворено на платний паркувальний майданчик". Журналісти та пацієнти вже піднімали це питання, на що директор медзакладу Сергій Риженко відповідав, що з цієї проблеми слід звертатися не до нього, йдеться в матеріалі (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Відомо, що в лікарні було укладено договор із приватної компанією "Сіві-центр" на оренду асфальтобетонної відмостки, але не на організацію паркування, пише видання. Тож підприємство, яке має обслуговувати пацієнтів та їхніх родичів, нібито незаконно бере гроші з водіїв.

Профільна комісія обласної ради після публічного скандалу 2020 року рекомендувала лікарні Мечникова припинити відносини із "Сіві-центром".

Відтоді минуло вже три роки, але на подвір’ї медзакладу досі беруть 60 грн з кожного водія за паркування, стверджують журналісти. Крім того, за їхніми словами, "паркомени" одразу пропонують купити бахіли та маски – це нібито "ще один комерційний клондайк" у лікарні Мечникова.

При цьому вмістом автівок, який залишають на ніч у лікарні, де, за словами Риженка, перебувають сотні поранених бійців, нібито ніхто не опікується, як і документами водіїв. За такої ситуації за гроші біля лікарні можна запаркувати хоч вантажівку з вибухівкою, вважає "49000".

Журналісти підозрюють "Сіві-центр" у фіктивності, на що, зокрема, може вказувати статутний капітал у 9 375 гривень і відсутність активів. Крім того, підприємство зареєстровано в багатоквартирному будинку. Бенефіціар – Ігор Васильєв, фігурант справ про стягнення аліментів. Керівник-підписант – Дмитро Мельник, до якого теж є питання в правоохоронців через порушення правил дорожнього руху.

При цьому заявлено, що фірма може надавати широкий спектр послуг від паркування авто до лікування зубів.

"Дуже зручне підприємство для адміністрації лікарні Мечникова. Напевно тому, попри публічні обурення пацієнтів та журналістські розслідування, Сергій Риженко воліє закривати очі на метастази корупції", – пише видання.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Одна з лікарень швидкої допомоги Києва потрапила в скандал через смерть безпритульного. Там відмовилися приймати побитого чоловіка, постраждалий помер від травм.

– Лікарню Мечникова планують перепрофілювати в університетську клініку. У такий спосіб її хочуть наблизити до міжнародних стандартів.

– МОЗ виступило з ініціативою про передачу лікарні Мечникова з обласного підпорядкування до міністерського, колектив виступив проти.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом