“Спеціальна військова операція” перейшла на російську територію: експерт про вибухи в Москві
“Спеціальна військова операція” перейшла на російську територію: експерт про вибухи в Москві

“Спеціальна військова операція” перейшла на російську територію: експерт про вибухи в Москві

В Міноборони РФ заявили, що за вибухами в Москві стоять українські спецслужби.

Росію вранці 30 травня атакували безпілотники. Вибухи чули в різних районах столиці країни-агресорки. Російські ЗМІ повідомляли, що вранці були влучання в будівлі. В соцмережах навіть поширювалися відео вибухів, хоча в Міністерстві оборони Росії заявили, що всі 5 безпілотників були збиті, а ще 3 були уражені. Однак сам факт того, що безпілотники долетіли до їхньої столиці, це уже неймовірно хороша новина для нас.

Про це заявив військовий аналітик, полковник Петро Черник в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua. 

За його словами, дрони усіх видів і зразків, особливо повітряні, стають головною ударною силою і українці тут також показують чималий технологічний потенціал. І все це попри те, що наша економіка на добру третину зруйнована.

Петро Черник зауважив, що разом з тим, прийнятий закон про те, що звільняється від оподаткування подібна зброя: “Тобто ми зможемо добувати в Європі та на інших світових ринках доволі велику кількість найрізноманітніших запчастин і зможемо виготовляти власну техніку. А власна техніка дозволяє застосовувати її будь-де і в будь-який спосіб”. 

Найголовніший висновок, на думку військового аналітика, — Україна нарешті здобула справжню мілітарну суб’єктність: “Ми виходимо за рамки виключно нашої території, а ще якісь добрі інопланетні сили вирішили нам допомагати на території РФ. Рефлексія спеціальної військової операції перейшла на російську територію”.

Дуже треба, щоб якомога більше та інтенсивніше цей процес наростав, підсумував Петро Черник: “На мій погляд, він буде наростати. Чим більше виття буде на болотах, чим більше хаосу, паніки і страху там буде ставатися, тим краще”. 

Нагадаємо, рано-вранці 30 травня у Москві та Підмосков'ї пролунали вибухи. Влада повідомила, що область атакували безпілотники, внаслідок чого зафіксовані руйнування та постраждалі. В Міноборони РФ заявили, що за цим стоять українські спецслужби.

Втім, за оцінками експертів міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, запущені по Москві дрони були китайськими та прилетіли зі східної частини Московської області.

У Повітряних силах, коментуючи звинувачення Міноборони РФ про те, що це Україна завдала удару, назвали це неправдою. Як наголосив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, атака БпЛА по столиці РФ - це "їхні внутрнішні проблеми". Україна не має до цього жодного стосунку.

Источник материала
Поделиться сюжетом