17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Офіс генпрокурора оголосив підозру Дмитру Федотенкову, якого звинувачують у причетності до рейдерства "Укрбуду"
Офіс генпрокурора оголосив підозру Дмитру Федотенкову, якого звинувачують у причетності до рейдерства "Укрбуду"

Офіс генпрокурора оголосив підозру Дмитру Федотенкову, якого звинувачують у причетності до рейдерства "Укрбуду"

Офіс генпрокурора України оголосив підозру українському бізнесмену Дмитру Федотенкову, якого підозрюють в організації рейдерства компанії "Укрбуд" та розкраданні коштів інвесторів. Ймовірно, на нього чекає міжнародний розшук та екстрадиція в Україну.

Про це у своєму Facebook розповів власник корпорації "Укрбуд" Максим Микитась. Від початку повномасштабної війни в Україні Федотенков, імовірно, перебуває в австрійській столиці Відні.

"Тепер Федотенкова Д.В. чекає міжнародний розшук та "тріумфальне" повернення додому", – переконаний Микитась.

Він нагадав, що влітку 2022 року Національна поліція України провела обшуки у бізнесмена та пов’язаних з ним структур, за результатами яких було виявлено звіти щодо фінансування агресії РФ. Також, за словами Микитася, у вересні 2022 року ДБР провело у Федотенкова та його структур обшуки за справою рейдерства "Укрбуду", за якими було оголошено підозри 14 учасникам злочинного угрупування, в тому числі колишньому директору компанії “Укрбуд Девелопмент" Олегу Майбороді..

"Завдяки таким кейсам як справа Укрбуду – вірю, що правоохоронна система України живе та буде жити і розвиватись. Такими кроками наша держава підтверджує, що напередодні відновлення нашої країни – кожен інвестор може відчувати себе захищеним!" – зазначив Микитась.

"Ще раз неодноразово нагадаю – ми не потребуємо бюджетних коштів чи допомоги КМДА для добудови квартир – лише просимо в законний спосіб повернути наші – укрбудівські активи – цього більш ніж достатньо! Далі анонсую найближчим часом позов до Королівського суду м. Лондон з попереджувальними арештами активів учасників процесу. Нагадаю, 100% Укрбуду володів та володіє Лондонська компанія Bazert llp. Позов сформований до КМДА, Киівміськбуду, осіб які брали фінансову участь в рейдерстві Укрбуду тощо. В Лондонському суді прозвучить багато цікавих прізвищ з підтвердженими особистими протоколами та підписами. Рухаємось далі", – підсумував власник корпорації.

Нагадаємо, власник мережі ресторанів Tarantino family Дмитро Федотєнков виявився причетним до фінансування російської агресії проти України. Як повідомили у Національній поліції та дослідили у ЗМІ ще у червні 2022 року, його компанія виводила кошти до РФ навіть після 24 лютого.

Источник материала
Поделиться сюжетом