Україна отримає від Пентагону установки Gepard на 118 мільйонів доларів
Україна отримає від Пентагону установки Gepard на 118 мільйонів доларів

Україна отримає від Пентагону установки Gepard на 118 мільйонів доларів

Так, Пентагон вже уклав контракт з компанією Global Military Products на закупівлю та поставку цих систем. Гроші було виділено із запланованого бюджету.

Пентагон закупить для України Gepard

Як розповіли в оборонному відомстві США, на системи Gepard для України витратять 118 375 740 доларів. Кошти виділили із запланованого бюджету на закордонні військові продажі в рамках ініціативи сприяння безпеці України за 2010 фінансовий рік.

Зверніть увагу, що Gepard – це зенітна самохідна артилерійська установка. Вона призначена для захисту бронетанкових колон на марші та стаціонарних об'єктів від атак з вертольотів та літаків на малих і надмалих висотах.

Система Gepard оснащена двома 35-міліметровими автоматичними гарматами. Ці установки можуть виконувати вогневі завдання не лише по повітряних цілях, але й по наземних і надводних об'єктах, включаючи ворожу бронетехніку.

Україна незабаром отримає додаткові боєприпаси для Gepard

Нагадаємо, що раніше у Берліні пообіцяли надати Збройним Силам більше снарядів для зенітно-ракетних комплексів Gepard. Як розповів глава уряду Німеччини, просто зараз налагоджується виробництво снарядів для Gepard. Ймовірно, Україна їх отримає уже в серпні 2023 року.

До речі, за весь час Україна отримала від Німеччини 6 тисяч боєприпасів для зенітно-ракетних установок Gepard. Наразі у Берліні розглядають можливість надання нам ще 3 систем та 300 тисяч снарядів до них.

Теги по теме
США Пентагон
Источник материала
loader
loader