Пропонують вчинити "жест доброї волі": легіон "Свобода Росії" записав звернення до Пригожина
Пропонують вчинити "жест доброї волі": легіон "Свобода Росії" записав звернення до Пригожина

Пропонують вчинити "жест доброї волі": легіон "Свобода Росії" записав звернення до Пригожина

Зокрема у легіоні наголосили, що хотіли б обміняти російських полонених на підполковника Романа Вінівітіна, якого вагнерівці взяли у полон 4 червня. У легіоні зазначили, що цей обмін має відбутися чесно і без попередніх умов.

Російські добровольці хочуть обмінятися полоненими з ПВК "Вагнера"

Командувач легіону "Свобода Росії" з позивним "Цезар" наголосив, що він раніше пропонував обмін військовими російському військовому командуванню, а також губернатору Бєлгородської області Вячеславу Гладкову. Попри це, кремлівські посіпаки відмовилося брати назад своїх солдатів.

Тим часом продовжуються немотивовані обстріли армії Росії території Шебекіно та Нової Товожланки (населених пунктів Бєлгородської області – 24 Канал),
– додав "Цезар".

Він також зазначив, що з Пригожиним "можна говорити та домовлятися". До того ж командувач нагадав слова "кухаря Путіна" про те, що "противника треба поважати".

Звернення командувача "Свободи Росії" до Пригожина: дивіться відео

Тож "Цезар” як жест доброї волі, запропонував вагнерівцям обміняти полоненого російського підполковника Вінівітіна на кількох бійців збройних сил Росії, які вони взяли в полон під час "визвольних боїв" у Бєлгородській області. Всі деталі обміну командувач легіону "Свобода Росії" пообіцяв погодити додатково.

Що відомо про "звільнення" російськими добровольцями Бєлгородської області

  • Російський добровольчий корпус та легіон "Свобода Росії" 22 травня заявили, що повернулись в Росію, щоб "звільнити" її від режиму Путіна. У цей день вони "звільнили" населені пункти Козинка, Грайворон і Гора-Поділ у Бєлгородській області.
  • Згодом уже 1 червня росіяни проводилирейди біля села Нова Таволжанка поблизу Шебекіно. Далі бійці заявили про нове завдання: закріпитись у сірій зоні у Бєлгородській області.
  • Далі Російський добровольчий корпус написав, що у частині Бєлгородщини вже можна бачити покинуті будинки та повну відсутність місцевої адміністрації і представників поліції. Тож бійці РДК знову висунулись на нове завдання.
Источник материала
loader
loader