Всі побачать, коли ми почнемо, – Данілов про контрнаступ ЗСУ
Всі побачать, коли ми почнемо, – Данілов про контрнаступ ЗСУ

Всі побачать, коли ми почнемо, – Данілов про контрнаступ ЗСУ

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони заявив в інтерв'ю. Данілов підкреслив – просування на деяких ділянках фронту не є початком великої операції з деокупації України.

"Коли ми почнемо – всі дізнаються"

Данілов спростував заяви російської пропаганди щодо буцімто початку великого контрнаступу ЗСУ.

Все це неправда. Коли все це почнеться, це вирішать наші військові. Коли ми почнемо контрнаступ, всі про це дізнаються, побачать,
– акцентував Данілов.

В інтерв'ю також Данілов підняв тему підриву Каховської ГЕС. Він розвіяв сумніви західних ЗМІ, що росіяни буцімто не причетні до катастрофи на дамбі. Разом з тим, Данілов підкреслив, що техногенна катастрофа, створена загарбниками, не вплине на контрнаступ ЗСУ.

"У них був військовий компонент. Це був план номер один... Вони вірили, що ми будемо просуватися в цьому напрямку. Їхні дії не призведуть до тих наслідків, до яких вони хотіли б", – заявив секретар РНБО.

Окрім того, Данілов впевнений, що саме російський диктатор Владімір Путін віддав наказ про теракт на Каховській ГЕС. Ба більше, він заявив, що через підрив дамби на Україну тепер можуть тиснути та спонукати до мирних переговорів. Данілов вчергове повторив, що цього не буде, поки російські військові перебувають на території країни.

Наступальні операції ЗСУ: що відомо

  • Контрнаступ ЗСУ постійно обговорюється у мережі, тому в Міноборони України закликали зберігати інформаційну тишу та дотримуватися інформаційної гігієни. Таким чином, у відомстві рекомендують громадянам не писати в соцмережах різноманітну інформацію про переміщення підрозділів та техніки військових.
  • Разом з тим, про певні успіхи на фронті повідомляють представники командування. Зокрема Олександр Сирський заявив, що ЗСУ на Бахмутському напрямку мають успіхи – ворога відкинуто на кілометр, українські захисники закріплюються на нових позиціях.
  • Також Ганна Маляр заявила, що ЗСУ під Бахмутом перейшли від оборони до наступу. На різних ділянках Бахмутського напрямку українські воїни просунулися від 200 до 1 100 метрів.
Источник материала
loader
loader