Каховське водосховище обміліло на метр за останню добу, вода продовжує спадати
Каховське водосховище обміліло на метр за останню добу, вода продовжує спадати

Каховське водосховище обміліло на метр за останню добу, вода продовжує спадати

Рівень Каховського водосховища в районі Нікополя станом на 08:00 8 червня становить 13,05 м. За минулу добу водосховище обміліло на майже 1 м, але темпи витоку води продовжують падати. 

«За добу рівень води у Каховському водосховищі зменшився майже на метр. На даний час продовжуються руйнування водозливної греблі, земляної вставки між будівлею станції та шлюзом», - повідомляє зранку Укргідроенерго.

Вчора ввечері генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що після підриву військами росії Каховської ГЕС рівень води в Каховському водосховищі станом на 18.00 7 червня впав на 2,8 метра. Але у середу темпи втрати води знизилися до 5-7 см на годину проти 11 см на годину у вівторок. 

Якщо рівень води впаде нижче 12,7 метра, то Запорізька АЕС в Енергодарі більше не зможе перекачувати воду з резервуара на майданчик. Й доведеться використовувати альтернативні шляхи наповнення ставка. 

Херсонська ОВА повідомляє, що станом на ранок 8 червня середній рівень підтоплення становить 5,61 метра. Під водою опинилися 600 квадратних кілометрів Херсонщини, з них 32% – правобережжя та 68% – лівий берег. Триває евакуація.

А міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що станом на 10:00 в акваторії Миколаєва вода піднялась на 99 см. Як повідомлялось вчора - для Миколаєва критичним рівнем є 105 см. 

Тим часом в Білому домі продовжують потрохи зміщати характер оцінки підриву ГЕС з «розбираємося» на «це провина росії». 

«Ми продовжуємо оцінювати, що сталося. Ми дійсно спілкуємося з українцями. Руйнування і спустошення, які ми бачимо, розбивають серце. Ми зробимо все можливе, щоб допомогти народу України… Ця гребля була під контролем Росії, і вони несуть відповідальність за руйнування, спричинені цією війною. І ми зробимо все можливе, щоби підтримати народ України в цей важкий час», - сказала представниця Білого дому Карін Жан-П’єр, сьогодні вночі, передає «Укрінформ».

Теги по теме
война Днепр ЧП
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны