Продюсер Нєнов пояснив, чому Руслану не покликали виступати в фіналі Євробачення-2023: це була чесна історія
Продюсер Нєнов пояснив, чому Руслану не покликали виступати в фіналі Євробачення-2023: це була чесна історія

Продюсер Нєнов пояснив, чому Руслану не покликали виступати в фіналі Євробачення-2023: це була чесна історія

Креативний директор Євробачення-2023 від України Герман Ненов уперше прокоментував скандал довкола Руслани. Співачку, яка перша здобула для нашої країни перемогу на міжнародному пісенному конкурсі, не запросили виступити у гранд-фіналі у Ліверпулі. Це викликало здивування та навіть обурення в української публіки. Ненов розставив усі крапки над "і".

За словами продюсера, Руслана мала масштабні виступи на Євробаченні у 2005 та 2017 роках, коли конкурс проходив в Україні на правах минулорічної переможниці. Цього року організатори хотіли показати нові обличчя. Такий коментар пролунав від Ненова для YouTube-каналу "Євробачення Україна".

"Руслана – легенда Євробачення. Руслана – той артист, який мав найбільшу можливість промотувати Україну і себе як артиста у минулих роках на Євробаченні. Руслана була широко представлена у 2005 році і плюс у 2017 році у неї був такий жирний шматок ефіру, бо це інтервал акту у гранд-фіналі. Це час суперзірки. Моя мета була показати нові обличчя України. Це мала бути чесна історія ", – відповів Ненов.

Багато українських єврофанів також не зрозуміли вибір артистів для першого та другого півфіналів Євробачення. Тоді на сцену вийшла ALYOSHA, а також Марія Яремчук та репер OTOY. Ненов пояснив, що цих музикантів організатори обрали не просто так, а сам номер назвав важливим з точки зору культурної дипломатії.

"Номер ALYOSHA – історія біженців. Вона вийшла і прокричала свій біль. Вона вимушено з дітьми іммігрувала до США, стояла у чергах на кордонах. Щодо Марії Яремчук, це її історія. Європейці – дуже емпатичні. Вони чіпляються за фактаж. Яремчук заспівала пісню. свого батька і цей момент активно обговорювався, що це дуже символічно. Начебто фани плачуть від того, що дочка співає пісню свого батька. Цей момент символізму чіпляє.OTOY у цьому контексті також невипадковий вибір. Це стратегія і вона спрацювала. Писали про брата OTOY, який не вийшов із Азовсталі. Світ ще раз згадав про цю трагедію", – прокоментував продюсер.

Нагадаємо, навколо Руслани та її виступи на Євробаченні-2023 спалахнув скандал. Артистка мовчати не стала, її підтримали українські єврофани.

Тоді організатори запевнили, що Руслана з'явиться у фіналі шоу із "особливою місією". Однак у підсумку співачку просто показали на відео під час виступу переможця Євробачення-2010 Дункана Лоуренса із Нідерландів. Цей запис був без звуку і тривав близько 5 секунд. Фанати були обурені, про що відкрито писали у соцмережах. А ось як відреагувала сама Руслана – дізнайтесь у нашому матеріалі.

Раніше OBOZREVATEL писав, що 24 травня Руслана Лижичко відзначила день народження. Артистці виповнилося 50 років. Фанатам було важко в це повірити, адже виглядає знаменитість набагато молодше.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом