Сполучені Штати продовжили санкції проти білорусі
Сполучені Штати продовжили санкції проти білорусі

Сполучені Штати продовжили санкції проти білорусі

КИЇВ. 13 червня. УНН. США ще на рік продовжили санкції проти білорусі, пише УНН з посиланням на заяву Білого дому.

Деталі

У заяві йдеться, що розділ Національного закону про надзвичайні ситуації передбачає автоматичне припинення національного надзвичайного стану [санції проти білорусі - Ред.], якщо протягом 90 днів до річної дати його оголошення президент не опублікує у Федеральному реєстрі та не передасть до Конгресу повідомлення про те, що надзвичайний стан буде діяти після дати річниці.

"Відповідно до цього положення я надіслав до Федерального реєстру повідомлення про надзвичайний стан у білорусі, оголошений Указом 13405 від 16 червня 2006 року, який було розширено в Указі 14038 від 9 серпня 2021 року має діяти після 16 червня 2023 року", - йдеться в заяві Президента США.

Там також зазначається, що причиною продовження санкцій є те, що шкідлива діяльність білоруського режиму становить загрозу національній безпеці США.

"Дії та політика деяких членів уряду білорусі та інших осіб, а також шкідлива діяльність білоруського режиму та тривалі зловживання продовжують становити незвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів. Тому я вирішив, що необхідно продовжити надзвичайний стан, оголошений виконавчим указом 13405 щодо білорусі", - підкреслив Байден.

Нагадаємо

Уряд Великої Британії ввів нові санкції проти білорусі, спрямовані проти експорту та інтернет-пропаганди, у зв'язку з підтримкою мінськом вторгнення росії в Україну.

Теги по теме
США Беларусь санкции
Источник материала
loader
loader