У Київраді вимагають повернути Кличку право звільняти та призначати голів районів столиці
У Київраді вимагають повернути Кличку право звільняти та призначати голів районів столиці

У Київраді вимагають повернути Кличку право звільняти та призначати голів районів столиці

Звернення до президента в Київраді ухвалили 14 червня. Про його підготовку мер столиці Кличко повідомляв раніше – після оприлюднення результатів перевірки київських укриттів.

Що відомо про звернення Київради до Зеленського

Віталій Кличко заявив, що Київрада підтримала звернення, у якому мовиться про те, що виконавчий орган міської ради має очолити чинний мер міста. Він повідомив, що 90% повноважень міської адміністрації, це повноваження органів місцевого самоврядування, і вони не можуть бути делеговані ні до кого іншого.

Також у зверненні мовиться і про повернення Кличкові права подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів Києва. Мер переконаний, що у столиці склалася ситуація, в якій обов'язки покладені на одних людей, а відповідальність лежить тільки на Кличкові. Він зауважив, що зміни у порядок призначення районних голів були внесені за кілька днів до початку повномасштабного вторгнення.

Переконаний, в ситуації війни всі мають працювати спільно! Без політичних протиріч і боротьби. Тільки в нашій єдності, обʼєднанні зусиль усіх- влади на різних рівнях, суспільства, наших героїчних ЗСУ – запорука нашої перемоги,
– підсумував Кличко.

Вперше про подання звернення до Володимира Зеленського Кличко заговорив після перевірок укриттів у Києві. Він заявив, що відповідальні за їхній стан голови районів. Втім, виявилося, що в Солом'янській та Подільській районних держадміністраціях у задовільному стані перебуває менше ніж половина укриттів.

Результати перевірки укриттів Києва: що відомо

  • Перевірки сховиш у столиці почалися на початку червня після трагедії з зачиненим укриттям у поліклініці. Тоді загинули дві жінки і дитина, вони намагалися потрапити в укриття, проте охоронець не встиг його відчинити.
  • На ремонт та обладнання укриттів торік виділили 1,2 мільярда гривень. Водночас перевірки виявили, що чимало укриттів непридатні до використанняабо ж постійно зачинені.
  • Згодом у Київській міській раді ухвалили рішення про закупівлю ще 200 модульних укриттів. Також вже наявні укриття планують до кінця року обладнати автоматичною системою допуску.
Теги по теме
Виталий Кличко
Источник материала
loader
loader