20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Волонтери на Херсонщині отримали бронежилети від "Сталевого фронту"
Волонтери на Херсонщині отримали бронежилети від "Сталевого фронту"

Волонтери на Херсонщині отримали бронежилети від "Сталевого фронту"

Вночі 6 червня в Україні сталася справжня катастрофа – окупанти підірвали Каховську ГЕС. Повністю або частково затопило більше десяти населених пунктів Херсонської області, від повені постраждали тисячі мирних українців, а ще – собаки, коти, птахи та інші тварини. Українці одразу ж згуртувалися: на місці почали працювати рятувальні служб і волонтери, попри безперервні обстріли русні.

До допомоги долучилася і компанія Метінвест: вона передала волонтерам 25 бронежилетів та направила у постраждалий регіон харчі та предмети першої необхідності, повідомляють на сайті "Метінвест.

Передав засоби захисту запорізький олімпійський призер з плавання, волонтер Денис Силантьєв в межах мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" бізнесмена Ріната Ахметова.

"Терор мирного населення триває. Окупанти не зупинилися на підриві ГЕС, вони і далі продовжують обстрілювати населені пункти, навіть під час евакуації людей. Завдяки бронежилетам, які ми отримали від Метінвесту, допомагати мешканцям Херсонщині буде безпечніше. Тож дякуємо за цю допомогу", – зазначила волонтерка Марія.

Окрім того, Метінвест та Фонд Ріната Ахметова оперативно відреагували на запит Херсонської громади щодо надання гуманітарної допомоги, і майже одразу відправив гуманітарний вантаж з чотирьох тисяч продуктових наборів жителям області.

Також Фонд Ріната Ахметова готовий надати допомогу постраждалим унаслідок катастрофи. Фонд контактує із місцевою владою, щоби чітко визначити потреби мешканців уражених територій та надати найнеобхіднішу підтримку.

Як відомо, у межах мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова Метінвест спрямував на підтримку української армії понад 2 млрд грн. Компанія налагодила системне постачання на фронт обладнання, частину з якого закуповує за кордоном. Українське військо вже отримало 1 200 дронів, що робить Групу одним із найбільших приватних постачальників безпілотників в армію. Також компанія передала 1 700 тепловізорів, 376 автівок, зокрема й "швидких". Для заправлення техніки надано 1,2 млн літрів пального.

Також компанія започаткувала гуманітарну ініціативу "Рятуємо життя": за 15 місяців повномасштабної війни проєкт допоміг майже 500 тисячам людей у 70 територіальних громадах. Українці отримали близько 4 200 тонн продуктів і засобів гігієни, а лікарні — медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на 250 тисяч євро.

Источник материала
Поделиться сюжетом